Megújul a Huszár lakótelepi orvosi rendelő


2017-05-19 15:33:25  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Megújul a Huszár lakótelepi orvosi rendelő főképe
Kedden érkezett meg az értesítés arról, hogy a Területi Operatív Program keretében benyújtott pályázatok közül a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítására benyújtott pályázatot is támogatásra méltónak ítélték a döntéshozók – mondta el ma délelőtti sajtótájékoztatóján dr. Áldozó Tamás polgármester. A hatvanmillió forint értékű pályázat lehetővé teszi az épület komplex felújítását. A Huszár lakótelepi orvosi rendelőben két gyermekorvosi, egy felnőtt háziorvosi és három védőnői praxis működik, az e praxisokba bejelentkezett gyermekek és felnőttek száma meghaladja a 4.200 főt, így azt is mondhatjuk, hogy ez egy városrészi egészségügyi alközpont – fogalmazott a polgármester.
Az épület a hatvanas években épült, szolgálta a kereskedelmet, majd egy átalakítást követően lett az alapellátás rendelő-csoportja. A mostani pályázat csak az épület rekonstrukcióját tartalmazza, de az önkormányzat a projekt költségvetését kiegészíti, így a környező terület rendezése – a biztonságos megközelítés és parkolók kialakítása - is megvalósul a felújítással egyidőben.
Dr. Áldozó Tamás hangsúlyozta, a pályázatot a városháza munkatársai készítették elő, és munkájukat dicséri, hogy azt hiánypótlás nélkül fogadta be a rendszer. A polgármester ezért köszönetet mondott Benecz Ritának, az Emberi Erőforrás Osztály vezetőjének és munkatársainak.
A pályázati folyamatban a támogatási szerződés aláírása következik, ebben a fázisban kell elkészíteni a likviditási tervet és a projekt-tervet, melyben meghatározzák a mérföldköveket és az előrehaladás sorrendjét.
A városvezető a sajtótájékoztató végén elmondta, május 25-én, csütörtökön a megyei közgyűlés újabb fontos pályázatokról dönt, köztük a város barnamezős beruházásra és az épületenergetikára vonatkozó pályázatairól.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!