Szakmai programokkal kezdődött a XXI. Pápai Agrárexpo


2017-05-19 14:20:01  | cikk: Babos Petra  | 


Szakmai programokkal kezdődött a XXI. Pápai Agrárexpo főképe
A XXI. Pápai Agrárexpo az idei évben is szakmai programmal indult, vagyis a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében szántóföldi gépbemutatót tartottak a gazdálkodók és érdeklődők számára, melynek a Juhar utca és a Bocsor utca kereszteződésnél lévő szántóföld biztosított helyszínt. A harmadik alkalommal megszervezett programelem kapcsán Farkasdy Károly, a NAK Veszprém Megyei Szervezetének vidékfejlesztésért felelős alelnöke hírportálunknak elmondta, a kiállítók és a vásárlátogató szakmai közönség részéről is volt igény ezen bemutató megszervezésére.
-Fontosnak tartjuk, hogy az agrárexpón kiállított standokon kívül megmutassák a forgalmazók munka közben is gépeiket, eszközeiket az érdeklődőknek, emelve ezzel az expo szakmai oldalát. Idén 12 gépet mutatott be négy cég – emelte ki Farkasdy Károly.
A programon részt vett többek között a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium több osztálya is, közel hetven fővel képviseltették magukat. Márkus Ferenc szakoktatótól megtudtuk, főleg gépészeket és állattenyésztőket hozott el a bemutatóra, mivel több diák még sosem látott JohnDeer traktorokat testközelből. Elmondása szerint nagyon hasznos ez a bemutató és az expo is a tanulók számára, sok új információval gazdagodnak, amit aztán majd a tanórákon megbeszélnek. A szakoktató elmondta, természetesen az agrárexpo több programjára is ellátogatnak.
A bemutatón elsősorban talajmegművelő gépeket láthatott a programra kilátogató szép számú érdeklődő. Voltak szántás során használt gépek, váltvaforgató eke, bálázó és rendsodrógép, vagyis többségében olyan eszközök, melyek a kiállításon is jelen lesznek. A látványos bemutatót hasznos információval egészítették ki a szakemberek, például a gépek paramétereivel, tulajdonságaival, használhatóságával kapcsolatban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!