Előzze meg a "bakkártyás" csalásokat!


2017-05-19 07:40:22  | cikk:  | 


A közelmúltban több bankkártyával kapcsolatos csalás miatt indult eljárás a Pápai Rendőrkapitányságon. Annak érdekében, hogy Ön ne váljon áldozattá, kérjük, fogadja meg az alábbi tanácsainkat!

-Soha ne tárolja együtt a PIN kódot a bankkártyájával!

-Ha nem tudja megjegyezni bankkártyája PIN kódját, kérje bankjától annak megváltoztatását. Új kódként olyan számsort adjon meg, amelyet biztosan nem felejt el (pl. házassági évforduló évszáma stb.), de soha ne legyen azonos a kód a születési dátumával!

-Internetes vásárlás, rendelés esetén használjon ún. webkártyát, amelyen mindig csak annyi összeget helyezzen el, amely éppen a vásárláshoz szükséges.

-Állítasson be bankjánál napi készpénzfelvételi limitet!

-Ne nyissa meg internet netbankját nyilvános helyen vagy idegen számítógépről, és ne használja a bankkártya adatokat megjegyző kényelmi funkciót!

-Ne dőljön be azoknak a telefonhívásoknak, sms-eknek vagy e-maileknek, amelyekben bankokra vagy egyéb szolgáltatókra hivatkozva – pl. adategyeztetés címén – személyes adatait, valamint bakkártya vagy bankszámla adatait kérik!

-A készpénzforgalom ellenőrzésére igényeljen ezzel kapcsolatos SMS tájékoztató szolgáltatást.

-Ne tároljon számítógépen, telefonjában személyes és bankkártya adatokat, mert feltört számítógépéből vagy ellopott telefonjából is megszerezhetőek ezek az információk.

-Ha bank- vagy hitelkártyája eltűnését tapasztalja, azonnal tiltassa le azt!

Biztonságos bankkártya-használatot kíván a Pápai Rendőrkapitányság!

Képek:

nincsenek képek