Honlapja is lesz a Játékfesztiválnak


2017-05-18 16:16:02  | cikk: Babos Petra  | 


Honlapja is lesz a Játékfesztiválnak főképe
A 27. Pápai Játékfesztivál a tanév utolsó tanítási napján, vagyis június 16-án kezdődik. A három nap során 20 helyszínen, közel 100 programmal várják az érdeklődőket a szervezők.
Szabadkai Verita, a JMSZK igazgatója arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a Fő téri nagyszínpadon pénteken a Strokes és az LGT Emlékzenekar nyitja meg a koncertek sorát.
Szombaton a Supernem és a Kelemen Kabátban, vasárnap a tűzijáték előtt pedig a Lord lép színpadra. Mindhárom éjszakán térbuli zárja a napot. Szombaton és vasárnap extrém, ügyességi és vízi játékokat lehet majd kipróbálni a Fő téren, pénteken a játszótér közelében pedig egy látványos automata bábcirkusz enged bepillantást nyerni a vándorcirkuszok varázslatos világába.
- Idén újdonság, hogy a diákok önálló műsorsávot kapnak a fesztiválon. Pénteken fiatalokból, diákokból álló könnyűzenei együttesek mutatkoznak be az Erzsébet ligetben, Maxold ki a bulit! címmel – emelte ki a JMSZK igazgatója.
A várkerti játékvárosban 20 közreműködő szervezet és egyesület, 80 játékanimátor, 260 féle egyéni és társasjátékkal várja a családokat. A várkerti játékvárosban játékszigeteket alakítanak ki, s még nagyobb területen, még nagyobb mennyiségben lesz majd jelen a játék, a játékos tevékenység. Természetesen gasztronómiai kínálatban, színpadi produkciókban és kézműves vásárban sem lesz hiány a Várkertben.
2017-ben a Játékfesztivál történetének egyik fontos mérföldkövéhez érkeztek a szervezők, hiszen a gyors és hatékony tájékozódás érdekében létrehozták a fesztivál önálló honlapját (www.papaijatekfesztival.hu) és Facebook-oldalát (www.facebook.com/papaijatekfesztival/).
A Pápai Játékfesztivált első alkalommal regisztrálták a Magyar Fesztiválszövetség oldalán, így a szakemberek követik, figyelemmel kísérik majd a rendezvényt és számos szempont szerint minősítik azt.
A sajtótájékoztatón elhangzott, az idei évben is a Pápai Játékfesztivállal egyidőben zajlik a Pápai Cseh Sörfesztivál, valamint a Sportcsarnok környéki Élménypark.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!