Nyílt hét a Bartók Béla Zeneiskolában


2017-05-17 21:32:01  | cikk: ha  | 


Nyílt hét a Bartók Béla Zeneiskolában főképe

Május 16-19. közt délelőttönként a Péter és a farkas című zenés bábelőadással várták-várják a kisiskolásokat a Bartók Béla Zeneiskola tanárai. A pápai általános iskolák első és a második osztályosai vehetnek részt ezen a programon, melynek célja, hogy Prokofjev művén keresztül megmutassák a gyerekeknek az egyes hangszerek jellemző, egyedi hangzását. A mese szereplőit egy-egy hangszer személyesíti meg: például a kismadár témája fuvolán szól, a macskáé klarinéton, a nagyapóé fagotton, a farkasé kürtön. A munkácsys Császár Júliának a klarinét hangja tetszett legjobban, a kislány nagyon élvezte az előadást. Az előadás célja a zenei élményen túl az, hogy felkeltsék a gyerekek érdeklődését az intézményben folyó oktatás iránt.

Kinek tetszett az előadás?

S ha valakinek megtetszett az iskola, ezekben a napokban be is kukkanthat egy-egy tanórára. Hétfőtől péntekig szívesen látják az érdeklődőket bármely hangszeres órán. Nem szükséges előzetes bejelentkezés, elég bekopogni, s máris részese lehet a látogató a zeneórának, kipróbálhatja a hangszert, megismerkedhet a tanárokkal és a diákokkal. Hetyei József igazgató elmondta, hogy ezek a rendezvények a Bartók Béla Zeneiskola beiskolázási programsorozatának elemei.

Mindezek mellett a Bartók Béla Zeneiskola Regisztrált Tehetségpont is, épp ezért a tehetséggondzásra is nagy figyelmet fordítanak. A pápai óvodákban idén is elvégezték a zenei képességfelmérést, ritmus- és dallamfeladatokkal. A felmérés eredményéről tájékoztatják a szülőket is, mondta az igazgató.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!