Indiai vacsora az Edvy Malom Fogadóban


2010-04-26 23:16:13  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Indiai vacsora az Edvy Malom Fogadóban főképe
A Nyugat Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Művészeti, Nevelési és Sporttudományi Kar Egészségfejlesztési Intézetének végzős hallgatói csütörtökön érkeztek Döbröntére táborozni. Ma este 18 órakor az Edvy Malom Fogadóban fogyasztották el vacsorájukat.

- A tábor célja az egészséges életmód megismertetése a fiatalokkal. Az egészségnek több összetevője van, mint a mozgás, a táplálkozás és az egyéb meditatív eljárások. Voltunk a Várkertfürdőben, ahol vízi torna mellett gyógyúszástvégeztünk, tehát a vizet használtuk, mint prevenciós eszközt. Holnap erdőtúrát teszünk, szerdán Attyapusztára megyünk lovagolni és a csütörtöki napot szintén az egészséges mozgásnak szenteljük, azaz gerinctornázni, jógázni fogunk, relaxálunk és egy vártúrát is megejtünk. Mindeközben megpróbálunk egészségesen étkezni. A táplálkozás részét ma az Edvy Malom Fogadó mutatta be - mondta Nagyváradi Katalin tanársegéd, táborvezető.

A szombathelyi rekreációs csoport indiai menüsort vacsorázott: koftét, azaz fűszeres paradicsomos szószban káposztagolyókat, másodiknak pedig alupatrét, olajban kisütött burgonyás-fűszeres tekercset salátával. Édességként indiai darapudingot, valamint rózsavizes limonádét fogyasztottak. A különleges vacsorát Balassa Sándor és felesége készítette el. Balassa Sándor biokertészként, felesége Balassa Sándorné Edit szakács a Krisna Völgyben étteremvezetőként dolgozott. Mindketten azt vallják: amit eszel, azzá leszel. Balassa Sándortól megtudtuk, a földdel kezdődik minden, hiszen ha az egészséges, akkor, amit termelnek, az is az lesz, így az emberi szervezetbe elfogyasztás után csak egészséges ételek kerülnek. Az ételek elkészítési módja sem közömbös Balassa Sándorné szerint, ők nem használnak semmiféle tartósítószert, adalékanyagot, csak kizárólag természetes fűszereket, illetve azokat a növényeket eszik meg, melyeket ők termeltek. Vegetáriánus életet élnek, de azon belül is a laktó-vegetáriánus formát használják, azaz nem esznek halat, húst és tojást, de a tejtermékeket nem nélkülözik. A főiskolásoknak nagyon ízlett a különleges vacsora, mindenki jóllakottan távozott a Fogadóból.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!