Nagy László lett az év tűzoltója Pápán


2017-05-17 17:49:38  | cikk: Babos Petra  | 


Nagy László lett az év tűzoltója Pápán főképe
A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepség keretében tüntette ki a Szent Flórián nap alkalmából az év tűzoltóját. Az elismerést a közelmúltban adták át Veszprémben. Az ünnepélyen a megye tűzoltóinak példamutató munkáját díjazták. Pápán az év tűzoltója kitüntetést Nagy László tűzoltó törzsőrmestert vehette át.
Nagy László kérdésükre elmondta, szerinte egy kimagasló érdem, ha valaki az év tűzoltója lehet, büszkeséggel tölti el ez a cím.
-2010-ben lettem tűzoltó, mert mindig is örömmel segítettem az embereken, ahol csak tudtam. Ezért határoztam el, hogy lánglovag leszek, amit azóta sem bántam meg. A hét év alatt bebizonyosodott, hogy nekem ez az életem, ezt akarom csinálni – emelte ki a beosztott tűzoltó, aki elárulta, néha híradó ügyeletesként is ténykedik.
Nagy Lászlótól megtudtuk, minden munkanapra megvan az ütemtervük, a feladatuk, amit el kell végezni. 16 óráig kötött a program, s utána szabadfoglalkozás van, ami azt jelenti, hogy ha riasztást kapnak, arra kell koncentrálniuk.
A tűzoltó törzsőrmester elárulta, a tűzoltó szakma szép hivatás, de azért vannak nehézségei is, mind fizikailag, mind lelkileg, azonban nekik mindig előre kell tekinteniük, s túl kell tudni lépniük minden eseten.
-Nagy öröm számomra, hogy ebben az évben én érdemelhettem ki ezt a címet, nagyon jóleső érzés volt. Köszönöm feletteseimnek és kollégáimnak, hogy erre a kitüntetésre jelöltek – zárta gondolatait a 2016-os év pápai tűzoltója.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!