Palánta és vetőmag rászoruló családok kertjeibe


2017-05-17 15:14:01  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Palánta és vetőmag rászoruló családok kertjeibe főképe
Közel 120 tő paradicsom és paprika palántát, és 70 csomag vetőmagot juttatott el ma délelőtt rászoruló családokhoz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja a Marcal-völgye Adorjánháza Egyesület segítségével. A részben csoport által vásárolt, részben Nagy Csaba celldömölki termelő felajánlásából származó palántákat és vetőmagokat Sebestyén Zoltán, az egyesület elnöke vette át az Eötvös utcai Ifjúsági Centrumban, majd a szeretetszolgálat munkatársaival együtt adták át Adorjánházán és Egeralján élő rászoruló családok, egyedülálló nyugdíjasok részére.
A máltai csoport és a marcal-völgyi kistelepülések közösségének fejlesztésén, rászorulóinak megsegítésén fáradozó egyesület együttműködése egy éve kezdődött. Az azóta eltelt időben a közös munkának köszönhetően több alkalommal tudtak ruhaneműt, bébiételt és tartós élelmiszert osztani a térségben élő nehéz sorsú családoknak, emellett egy szervátültetett kislány családját is segítették közösen.
A Marcal-völgye Adorjánháza Egyesület most célul tűzte ki, hogy új életet varázsol a települések néhány, évek óta nem művelt kertjébe, segítve ezzel az ott élő családokat abban, hogy rendszeresen friss zöldség jusson az asztalukra. A kezdeményezéshez segítséget kértek a pápai máltai csoporttól, akik vállalták, hogy megvásárolják a szükséges palántákat és vetőmagokat.
Az egyesület a napokban segédkezik a veteményesek rendbetételében, emellett szombaton adományosztást rendeznek a máltai csoporttól kapott 120 kilogramm lisztből, 20 kilogramm száraztésztából és több zsáknyi ruhaneműből.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!