Bajnoki címeket ünnepelt a kosárlabdázás napján a Pápai Kosárlabda Club


2017-05-16 10:56:21  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: PKC, Babos Petra  | 


Bajnoki címeket ünnepelt a kosárlabdázás napján a Pápai Kosárlabda Club főképe
A Pápai Kosárlabda Club negyedik alkalommal rendezte meg a Városi Sportcsarnokban a Veszprém megyei kosárlabdázás napját. Az egésznapos program a Pápai Kosárlabda Club, Tapolca, Balatonfűzfő és Várpalota részvételével két U16-os bajnoki elődöntővel indult, majd a megyei „Dobd a kosárba Program” keretein belül a játékos dzsemborin közel 200 gyermek mérte össze tudását ügyességi labdás feladatokban. A délután folyamán előbb az U16 bronzmérkőzését, majd döntőjét rendezték, késő délután pedig a megyei felnőtt bajnokság fináléjának második összecsapásán szurkolhattak a nézők.
- Nagyon örülök, hogy 2017-ben is sikerült Pápára hozni a megyei kosárlabdázás napját, ez a klubnak és a városnak is nagy elismerés – nyilatkozta Vajda Balázs, megyei utánpótlás referens. Jó volt látni, hogy közel 200, első- és második osztályos általános iskolás diák sportolt különböző kosárlabdás ügyességi feladatokban, volt passzolós játék, labdavezető készségfejlesztő gyakorlat és dobóverseny is. Célunk a sportág megszerettetése volt, épp ezért senki sem távozott sikerélmény és kisebb-nagyobb ajándék nélkül. Örömteli, hogy Pápa és a klub városi és megyei szinten egyaránt zászlóshajója ennek az utánpótlás-nevelési programnak, a mai napon is több helyi diák pattogtatott a feladatok során, akikről elmondhatom, hogy nagyon tehetségesek és lelkesek, bízom benne, hogy lendületük még nagyon sokáig kitart.
Az U16-os négyes tornán Léránt Gábor tanítványai az elődöntőből magabiztosan jutottak a fináléba ahol Balatonfűzfő ellen hátrányból sikerült fordítani, a PKC végül 63:44 arányban nyert.
- Jól ismertük az ellenfelet, tudtuk erősségeiket, gyengeségeiket, ennek ellenére eleinte nem a mi játékunk dominált - értékelte az első félidőben látottakat a pápaiak edzője. A második játékrészben emlékeztettem a srácokat, hogy egész szezonban ezért a győzelemért dolgoztunk. Ezt követően a gyerekek megtáltosodtak, szépen ütemre végrehajtották az általam lerajzolt taktikát. Védekezésben pedig egymásért küzdöttek és végre működött a kommunikáció. Gratulálok a Balatonfűzfőnek is, mert minden egymás elleni meccs a fejlődésünket szolgálta – tette hozzá Léránt Gábor.
A nap zárómeccsén a PKC felnőtt játékosai 75-56 arányban múlták felül a veszprémieket, mellyel a pontvadászat első helyén végeztek. A PKC így két bajnoki címmel zárta az idei megyei kosárlabdázás napját.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!