Tudás, munka és szerencse - Dr. Vajda Péter volt a GYFGK vendége


2017-05-15 20:22:11  | cikk: ha  | 


Tudás, munka és szerencse - Dr. Vajda Péter volt a GYFGK vendége főképe

Dr. Vajda Péter volt a Gyurátz Ferenc Gondolkodó kör májusi összejövetelének vendége. Az egykori refis diák örömmel fogadta a meghívást, annál is inkább, hisz a pápai evangélikus gyülkezet tagja volt, itt is konfirmálkodott, ha hazajön, akkor ma is részt vesz az istentiszteleteken. Ma már családjával Bécsben él, ott dolgozik környezetvédelmi szakértőként.

Dr. Vajda Péter 1999-ben érettségizett a Pápai Református Kollégium Gimnáziumában. A Refiben kedvenc tárgya a történelem és a földrajz volt, s ezek meg is határozták pályafutását. Az ELTE-n szerzett jogi diplomát, de nem a klasszikus jogászi pálya vonzotta, inkább a környezetvédelem irányában indult el. Dolgozott Budapesten a Környezetvédelmi Felügyelőségen, majd egy nemzetközi szakértői pályázat keretében Brüsszelbe került, az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatóságán volt szakértő. 2012-ben költözött Bécsbe, s ma is ott dolgozik az Energiaközösség titkárságán környezetvédelmi szakértőjeként.


Dr. Vajda Péter beszélt arról, hogy szerinte a karrierhez szükség van tudásra, munkára és szerencsére is. Gyakran jár vissza a Refibe előadást tartani, s mindig hangsúlyozza a fiataloknak, hogy a tudás elengedhetetlen és elvitathatatlan. Aki előbbre szeretne jutni, annak sokat kell tanulnia, de persze kell a szerencse is, hogy jó helyen legyünk jó időben, tette hozzá. Ha megvan az álommunka, akkor pedig nagyon sokat kell dolgozni, de a szakmai kompetenciák folyamatos fejlesztése és a nyelvtudás az alap, mondta jótanácsul az érdeklődőknek.

A Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör következő összejövetele június végén lesz majd.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!