Jó hangulat a nyugdíjas majálison


2017-05-14 14:13:25  | cikk: Babos Petra  | fotó: Hegyi Ilona  | 


Jó hangulat a nyugdíjas majálison főképe
Pénteken tartotta hagyományos nyugdíjas majálisát a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete. A népes közösség idén is a városhoz közel fekvő festői Malom-tóhoz látogatott el, hogy együtt egy kellemes délutánt töltsenek el.
Baán Éva, az egyesület elnöke elmondta, a program célja a jó hangulat, az együtt ünneplés, beszélgetés.
- A Malom-tó gyönyörű környezetet biztosít a nyugdíjasok számára már évek óta egy kellemes délutáni programra. Az ilyen rendezvények minden évben nagyon népszerűek, a tagok örömmel vesznek részt ezeken. Idén több mint kétszázan gyűltünk össze, s éreztük jól magunkat. Ilyenkor a születésnaposokat is köszöntjük, majd táncolunk és énekelünk.
A nyugdíjasok egybehangzó véleménye szerint nagyon jók az ilyen jellegű rendezvények, mert ilyenkor kötetlenül tudnak beszélgetni, s mindeközben a friss levegőn lenni és sétálni.
Baán Évától megtudtuk, a tagok rendkívül sokoldalúak, valaki színházba szeret járni, de sokan örömmel kirándulnak, vesznek részt az előadásokon, illetve tornára járnak. A programok közül a legkedveltebb a nőnap, de a majálison is mindig szívesen vesznek részt. A nyári szünet után október 7-én lesz az egyesület 25 éves fennállásának ünnepsége.
A jó hangulatú rendezvényen Áldozó Tamás polgármester is köszöntötte a szép számban megjelenteket. Mint mondta, az idősek világnapja és a nyugdíjas nőnapi program is bizonyítja, hogy a pápai csoport jól érzi magát együtt, s egy olyan közösséget képviselnek a városban, amely komoly érték.
-Az önkormányzat és a nyugdíjas egyesület közösen pályázott az idősbarát önkormányzat címre. Ha ezt elnyernénk, mindannyian nagyon büszkék lennénk, hiszen ez azt jelentené, hogy egy külső szemlélő szerint is ebben a városban nagy felelősséget éreznek az idős pápai polgárok iránt. Az a munka, amit az egyesület végez, az példaértékű, ezt bátran be lehet mutatni más városok és közösségek számára is. Az idősbarát önkormányzatnál nagyobb hangsúlyt kap az, hogy az idős közösség milyen értékteremtő munkát végez, tehát a díj elsősorban a nyugdíjas egyesületnek szól majd, de mi is büszkék leszünk rá – hangsúlyozta a polgármester, majd hozzáfűzte, reméli, az idei évben is még sok szórakoztató és értékes programot tudnak majd kínálni a város lakosságának. Végül kellemes délutánt, jó szórakozást kívánt minden jelenlevőnek.
A kiváló hangulatú program az esti órákban zárult.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!