Játszótér épül Borsosgyőrön


2017-05-14 11:13:20  | cikk: HuHa  | 


Játszótér épül Borsosgyőrön főképe
Harminc év elteltével újra lesz játszótér Borsosgyőrön. A gyermekbirodalom létesítésének ötlete már a 2015-ös lakossági konzultáción felmerült, amikor a városrészi részprogram megalkotásában való részvételre hívták a falu lakóit. Akkor az orvosi rendelő, járdafelújítás, közvilágítás bővítés és más fejlesztési tervek mellett a játszótér építése is felmerült a lakosok részéről, mint megvalósítandó feladat. A tervek közül az orvosi rendelő már elkészült, hamarosan pedig a játszótér is elkészül –tudtuk meg Áldozó Tamás polgármestertől az építés helyszínén. Mint mondta, a játszótér fontos közösségi tér, olyan hely, ahol nemcsak a gyerekek gyűlnek össze, hanem a szülők is, és fontos, hogy ebben a városrészben is legyen ilyen közösségi tér.

Buics Lajos, Máté István, Áldozó Tamás és Bakó István (balról jobbra) az új borsosgyőri játszótéren

A játszóteret a sportpálya mellett alakítják ki, nagyjából a régi helyén, a bejárat és az öltöző közötti területen. A hely kiválasztásánál fontos volt, hogy olyan területet válasszanak, ahol más játékra is van lehetőség és a szülők, kísérők számára is legyen pihenésre alkalmas rész.
-Azt gondolom, hogy itt a sportpálya mellett van a legjobb helyen a játszótér, hiszen a pályán kedvükre szaladgálhatnak és focizhatnak a gyerekek, a szomszédos aszfaltos pálya alkalmas görkorcsolyázásra, a kis motorokkal, biciklikkel való játékra, itt pedig a játékok kapnak helyet. A területen napos és árnyékos helyek is vannak, így a szülőknek és a játékban kifáradt gyerekeknek lesz lehetőségük a fák árnyékában megpihenni – fogalmazott Máté István, a városrész önkormányzati képviselője. Hozzátette, több tucat olyan korú gyermek él a faluban, akiket szolgál majd a gyermekbirodalom.

A homokozó már elkészült, a játszóteret gyermeknapon adják át

Bár a játszótér nem túl nagy, a lehető legtöbb féle mozgást biztosító játékot telepítenek a területre, így lesz homokozó, rugós játék, mérleghinta, forgó játék, és egy kombinált mászóvár is, hintákkal, csúszdával, a fák alatt pedig két padot és egy asztalt helyeznek el. Bakó István, a kivitelezést végző Városgondnokság igazgatója, érdeklődésünkre elmondta, a terület rendezése már megtörtént, az esési tereket kiásták, előkészítették, a homokozó elkészült, egyes játékok tartószerkezeteit bebetonozták, a napokban pedig a mászóvár telepítése zajlott.
-A beruházás 1,5 millió forintba kerül, ebbe a terület kialakítása, a játékok és padok megvásárlása, kihelyezése is beletartozik – közölte Bakó István. Az igazgató felidézte, tavaly négy játszóteret újítottak fel, az igalit és három volt Kilián lakótelepit. A karbantartások és javítások mellett több játékot kicseréltek, rendezték a területeket, az esési tereket, volt, ahol szinte teljesen újjáépítették a gyermekbirodalmat. Az idei évre is terveznek még játszótéri munkákat: kibővítik és felújítják a Bástya lakótelepen lévőt és megújul a Gönczöl utcai gyermekbirodalom is.

Szabványoknak megfelelő játékok és esési terek lesznek a gyermekbirodalomban

Áldozó Tamás polgármester a beruházás kapcsán kiemelte, a játszótér építésén túl a jövőben újabb fejlesztés is megvalósul Borsosgyőrön, hiszen a fenntartható közlekedésfejlesztésre benyújtott TOP-os pályázat nyert, az 500 millió forintos támogatási forrásból több gyalogos-átkelőhely is épül majd, többek között ebben a városrészben.

A borsosgyőri játszóteret a tervek szerint a május végi gyermeknapon vehetik majd birtokba a falu apróságai.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!