„Most búcsúzunk és elmegyünk, a mi időnk lejár...”


2010-04-26 23:11:03  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Most búcsúzunk és elmegyünk, a mi időnk lejár...” főképe
A végző évfolyamos kollégista tanulók számára minden tanév áprilisában búcsúztató ünnepséget szerveznek a Pápai Szakképző Iskola Leánykollégiumában. Az idén 25 ballagó diáklány búcsúzott a kollégiumtól. A ballagási rendezvényen szűk körben köszöntek el azok a tanulók, akik négy, illetve öt évet töltöttek a Pápai Gazdasági Szakképző Iskolában és tagintézményében. Az alsóbb éves diákok tarisznyát és az idén egy plüss állatot adtak a ballagó diákoknak kívánva ezzel sok sikert az élethez, majd ünnepi műsorral kedveskedtek a végzősöknek.
Patus Károlyné kollégium-vezető a tanulmányi és közösségi munkáért 8 kollégista lányt jutalmazott egy-egy oklevéllel.
Majd felcsendült a jól ismert  „Gaudeamus igitur” és a könnyes szemű ballagók levonultak a díszterembe, ahol néhány bátorító szót mondott nekik Nagyné Hevesi Judit, kollégiumi nevelő.
- Nehéz nektek ez a mai nap. Nehéz búcsút venni a kollégiumtól, amely sokáig az otthonotok volt. Nehéz búcsút venni az alsóbb évesektől, a nevelőktől, a diákszerelmek apró, titkos helyszíneitől. Hiányozni fogtok! Most elhagyjátok a kollégiumot, de az ajtó mindig nyitva áll előttetek. Ti mindig ide tartoztok, és ide bármikor hazajöhettek, bárhol is éljetek. Legyetek méltó példaképei az utánatok jövőknek! - hangoztatta a kollégiumi nevelőtanár.
Végül egy türrös kollégista búcsúzott a társai nevében.
- Egy évvel ezelőtt még mi is a sorfalban álltunk, s hallgattuk diáktársaink szomorú énekét. Akkor még oly távolinak tűnt a mai nap. Most, hogy eljött a négy vagy éppen öt éven át várt pillanat, még nem érezzük késznek magunkat arra, hogy kilépjünk a kollégium biztonságot adó falai közül. Szinte elborzaszt az a gondolta, hogy életünk legszebb évei már mögöttünk vannak - mondta meghatottan Tápai Csilla, majd tovább folytatta gondolatait.
- Elbúcsúzunk hát. Visszagondolván az itt eltöltött évekre, a csoportfoglalkozásokra, a versenyekre, a szalagavatóra vagy a szerenádra, szerencsésnek érzem magam, hogy ebben a kollégiumban élhettem. Olyan tapasztalatokkal gazdagodtam, amelyek segítenek majd elindulnom az élet rögös útján. Már nem segítenek nevelőink, akik idáig egyengették utunkat és fegyelmeztek minket. Nem tudjuk, hogy mivel fejezzük ki hálánkat mindazért, amit kaptunk tőlük. Csak annyit mondhatunk: köszönjünk - zárta szavait a végzős lány.

Hírportálunknak  végzős diákok meséltek röviden az elmúlt kollégiumi évekről.
- Az első év nagyon nehéz volt számunkra. Nem volt könnyű elszakadni az otthonunktól. De szerencsére a szobatársaink és a nevelőink segítségével hamar be tudtunk illeszkedni. Úgy gondoljuk, hogy a négy év alatt sokkal önállóbbak határozottabbak lettünk, ami az életben hasznos lehet - mondta el Bozzay Barbara és Bozzay Alexandra.
- Számomra sem volt könnyű megszokni a kollégiumot. Később azonban életre szóló barátságok alakultak köztünk. Legemlékezetesebb élményeim a sportmeccsek voltak, melyek jó csapatszellemet teremtettek. Sokszor kirándultunk a nevelőkkel, ami nagyon fog hiányozni- tette hozzá Szabó Viktória.

Ezt követően a végzősök meghitt beszélgetése zárta a 2010-es kollégiumi ballagást.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!