Bajnoki címet szereztek a Bakonyerdő juniorjai!


2017-05-13 21:53:46  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Bajnoki címet szereztek a Bakonyerdő juniorjai! főképe
A Bakonyerdő Pápa felnőtt és junior csapatának is komoly téttel bírt az NB II-es kézilabda bajnokság utolsó fordulója. A záró játéknapon ugyanis mindkét együttesnek csakis a győzelem számított elfogadható eredménynek a Telekom Veszprém II. ellen, hiszen a felnőtteknek két pont kellett a bennmaradáshoz, míg a juniorok számára szezonbéli 18. sikerük a bajnoki címet jelentette volna. A komoly téthez méltó körítést álmodott meg a klub, és a terveket sikerült is megvalósítani, nyereményjáték, kapufadobó verseny és a szünetben a Black Bunny Rock & Roll Club táncosainak műsora is szórakoztatta a nézőket. Elsőként a felnőtteken volt a sor, hogy győzelmükkel megadják a kellő hangulatot a bajnoki döntőhöz, a csapat végül hozta is amit kellett, 19-17-es félidő után négy góllal, 32-28 arányban nyertek. A felnőtt meccs után egy szusszanásnyi szünet következett, majd a fiatalokon volt a sor, hogy a klub első utánpótlás bajnoki címét megszerezzék, a két félidő nem mellesleg a gólkirályi cím legfőbb várományosának, Bors Martinnak a búcsúmeccse is volt egyben. A komoly tétnek megfelelően jól is kezdtek a hazaiak, a 10.percben három góllal vezettek (7-4), sőt az első negyed óra végén Bors góljával már 11-6 állt az eredményjelzőn. A védelem jól teljesített, Tóth kapus több bravúrt is bemutatott, Bors vezérletével pedig sikerült gólokkal befejezni a támadásokat, így 21 perc alatt mindössze hét gólt kapott és kétszer ennyit lőtt a Bakonyerdő (14-7), a félidőben 20-14 volt az állás. A második játékrészben Pitzer állt a háló előtt és hozzá is tudott tenni csapata játékához, ahogy Sipőczék sem tétlenkedtek, tudták tartani a különbséget, az 45.percben 30-21 volt az eredmény, így a lelkes szurkolótábor készíthette a pezsgősüvegeket. A végére megmaradt a magabiztos Bakonyerdő előny, 40-30-ra nyertek a hazaiak, megszerezve ezzel a klub első utánpótlás bajnoki címét. A lefújás után pedig a szurkolókkal közösen kezdetét vette a jól megérdemelt ünneplés.
- Nehéz ezekben a pillanatokban higgadtan értékelnem, elmondhatatlanul boldogok vagyunk – mondta az ünneplés kellős közepén Kapcsándi Zsolt. Azt gondolom, annál szebb búcsú, mint ami ma Bors Martinnak összejött, nem is létezik, utolsó meccsén, csapatkapitányként és gólkirályként húsz gól felett lőtt, ez azt hiszem, elmondja mekkora játékos. De nem szeretnék senkit kiemelni, azt gondolom, a csapategység hozta meg ezt az eredményt, úgy láttam, hogy ezt a győzelmet ma senki sem vehette el tőlünk. Büszke vagyok minden egyes játékosomra, nagyon vágytunk erre az éremre, nagyon köszönjük a szurkolóknak, hogy ennyien kijöttek, és jóban-rosszban kitartottak mellettünk.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!