Az eső sem szegte kedvét a lovasmajálisozóknak


2017-05-13 21:32:51  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Az eső sem szegte kedvét a lovasmajálisozóknak  főképe
Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött ma reggel a hagyományos Lovasmajális a Pápai Lovasiskolában. Dr. Áldozó Tamás polgármester és Csernyi Pál, a Pápai Lovas Club elnöke leleplezték a klub 50 éves fennállásának alkalmából az alapító, Varga Sándor és az elhunyt klubtagok előtt tisztelgő emléktáblát.
A lovas programok a legkisebbek versenyével kezdődtek, majd szabadidős gyermek díjugrató verseny és póni galoppverseny következett. A gyermekek és a szervezők kedvét a hirtelen érkező zápor sem vette el, kis csúszással, de minden versenyszámot megrendeztek.
A versenyszámokat követően, csodás tavaszi napsütésben kezdődhettek meg a délutáni programok. Elsőként csodálatos pásztorkutyákkal ismerkedhettek a nézők, a Duna-Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület jóvoltából, majd a nemesgulácsi pusztaötös bemutatója, csikós bemutató, Hamza Viktória szabadidomítás bemutatója és fogathajtó verseny kápráztatta el a lószerető közönséget.

Nagy sikere volt a pásztorkutyák bemutatójának

Dr. Áldozó Tamás hírportálunk kérdésére elmondta, Pápán az idei évben két lovas szervezetnek is jubileuma van. Egyrészt 25 éves a Pápai Huszár Egyesület, mely a klub bázisán alakult meg és 50 éves a Pápai Lovas Club. Ahol ilyen nagy múltja van egy szervezetnek, ott nagyon erős összekötő erőknek kell működniük. Egészen biztos, hogy ez az összekötő erő azokhoz a személyekhez is köthető, akik elkötelezettek voltak a klub tevékenysége mellett, az alapító atyáktól az új generációkig, akiknek sikeresen át tudták adni a ló, a lovassport iránti szeretetet. A polgármester úgy fogalmazott, jó látni, hogy van egy külön világ a város szélén, ahol nagyon sok fiatalt meg tudnak szólítani, emellett olyan sportolókat is tudtak nevelni, akik szép eredményeket érnek el a különféle versenyeken. Éppen ezért, amikor az önkormányzat évről évre a Lovasmajális támogatásáról dönt, helyes döntést hoz, emellett akkor is jó döntést hoztak, amikor támogatták a mezőgazdasági iskola lovász képzésének beindítását, és van remény arra, hogy ez a képzés újraindulhasson.
Nagyon hosszú múltra tekint vissza a Pápai Lovas Club, mondta el Kocsis László, a Lovasmajális főszervezője. A klub 1967-ben alakult a Mezőgazdasági Technikum lovas szakosztályaként, a környező termelőszövetkezetek segítségével. Először a Téglagyári úton működtek, majd 1970-ben költöztek a jelenleg is használt területre. Folyamatosan építkeztek, alakították a Lovasiskolát, ahol 25 éve rendeznek különféle versenyeket, a Lovasmajálisra pedig hetedik alkalommal várták az érdeklődőket. Az elmúlt néhány évben megnőtt a lovassportok iránt érdeklődők, a rendszeresen lovaglók száma. A versenysportban most kis visszaesés tapasztalható, de az utánpótlás területén nagyon sokat fejlődött a klub. – hangsúlyozta Kocsis László.
A Lovasmajális vasárnap 10 órától díjugrató versenyekkel folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!