Harmadik lett a haditorna vetélkedőn a Petőfi csapata


2017-05-11 13:33:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Harmadik lett a haditorna vetélkedőn a Petőfi csapata főképe
Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a Honvédelmi Minisztérium a 2016/2017–es tanévben is megrendezte az Országos Haditorna Versenyt. A megmérettetés még tavaly ősszel kezdődött a megyei selejtezőkkel, az országosra a megyei versenyek első helyezettjei és a három országos nyílt kvalifikáció győztese, összesen 23 csapat jutott tovább. A Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson rendezett országos döntőben a négyfős csapatoknak akadálypályát, céllövészetet (légfegyverrel), tájolást, távbecslést, mátrixfutást, elsősegélynyújtást és elméleti feladatokat is meg kellett oldaniuk. A mezőnyben idén is ott volt a Petőfi Sándor Gimnázium csapata, mely – három végzőssel - tavaly egészen a dobogó második fokáig menetelt. Idén Koncz János egy szinte teljesen új csapatot állított össze, így nem is volt elvárás a tanulókkal szemben, ennek ellenére a testnevelő legnagyobb meglepetésére a diákokat a Hajdú–Bihar megyei Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium második és harmadik számú csapata mögött eredményhirdetéskor a harmadik helyre szólították.
- Már az országos versenyre való jutást is nagy eredménynek tartom, az pedig minden várakozásunkat felülmúlta, hogy sikerült odaérnünk a dobogó legalsó fokára – értékelt az iskola testnevelője. Mivel a négyfős csapatból hárman is elsősök, úgy gondoltam, rutintalanságuk miatt legjobb esetben is a 6.-7. helyre érhetünk oda. Ennek ellenére a tájékozódási futásban, a 4x400-as váltóversenyben, a légpuska lövészetben és a gránáthajításban is ott voltunk a legjobbak között, melynek köszönhetően egy debreceni katonai iskolát is magunk mögé utasítottunk. Szeretnék köszönetet mondani az MH Bázisrepülőtérnek, hiszen a felkészülésünk során tojásgránátokat bocsájtottak a rendelkezésünkre, ami megkönnyítette a dolgunkat, lévén mi csak nyeles gumigránáttal rendelkezünk. Úgy tapasztaltam, évről-évre erősebb a mezőny, és csak egyre keményebb küzdelmek árán lehet eljutni az országosra, ezért is értékes ez a bronzérem.
Koncz János elmondta, helyezésüknek köszönhetően jutalomként augusztusban egy prágai utazáson vehetnek részt. A csapat tagjai Bánhalmi Marcell, Ábrahám János, Schenek Dániel és Varga Patrik voltak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!