Több száz érdeklődő a mentőállomás nyílt napján


2017-05-10 15:24:39  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Több száz érdeklődő a mentőállomás nyílt napján  főképe
1887. május 10-én alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére, s egészen 1948-ig, az Országos Mentőszolgálat létrejöttéig társadalmi egyesületek kezében volt a mentés ügye. Május 10. mára hivatalosan is a mentőszolgálat születésnapja, s e napon ünnepeljük a Mentők Napját. Ezen a napon a mentőállomások hagyományosan nyílt napon látják vendégül az érdeklődőket. A kezdeményezéshez az idei évben is csatlakozott a pápai mentőállomás, ahol ma 8 és 15 óra között több száz gyermek és felnőtt ismerkedhetett meg az életmentők munkájával, az általuk használt eszközökkel.
Major Roland megbízott állomásvezetőtől megtudtuk, előzetesen közel 300 gyermek érkezését jelezték a pápai óvodák és iskolák, de szép számmal tértek be érdeklődők az „utcáról” is. A látogatók közt nagyobb számmal vannak gyermekek, akiket nagyon érdekel a program azon része, amikor az állomáson lévő mentőautók szirénái egyszerre szólalnak meg, a felnőttek pedig a mentéstechnikai eszközök és a mentők mindennapi munkája iránt érdeklődnek. A nyílt nap célja, hogy a lakosság bepillantást nyerhessen a mentőszolgálat munkájába, emellett nagyon fontos, hogy a gyermekek lássák, nem kell félni a mentősöktől.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!