Gyurátz-nap


2017-05-08 22:58:20  | cikk: ha  | 


Gyurátz-nap főképe

A Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola névadója születésére emlékezve minden évben programokban gazdag, változatos tevékenységekkel tűzdelt iskolanapot szervez. Az áhítattal induló Gyurátz-napon rendszerint kulturális, egyházi és sportprogramok várják a diákközösséget. Idén Marcalgergelyibe kirándult az iskola minden diákja, ahol a tóparton akadályversenyt szerveztek a gyerekeknek. A téma a reformáció 500. évfordulója volt, így az ügyességi feladatok mellett voltak tantárgyakhoz kapcsolódó kérdések is, így például a földrajzos állomásnál a reformációhoz köthető városokat kellett megnevezni.

Íme a lángoszlop, mellyel vezette Mózes a népét

A kötetlen hangulatú Gyurátz-naphoz kapcsolódik mindig a vasárnapi ünnepi istentisztelet, így volt ez idén is. Az alkalmon Polgárdi Sándor esperes hirdetett igét, közreműködtek az iskola csengettyűsei, s volt egy meglepetés is. Raffai Balázs, a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium kémia-hittan szakos tanára volt a vendég. A pedagógus egy tantárgyközi játékot hozott a pápai diákoknak: a 6. osztályos gyurátzos tanulók felovasták Mózes történetét, s a főbb eseményeket Raffai Balázs kémiai kísérletekkel illusztrálta. Így a jelenlevők láthatták, hogy milyen volt, amikor kettéválasztotta a Vörös-tengert (ebben a kísérletben ételfestékkel színezett tej és mosogatószer szerepelt), de megjelentek például a papíron a parancsolatok is.

Ebben a tenévben Tóth Levente kapta a Brader-díjat

A nap programjában szerepelt még, hogy az első osztályosok ünnepélyes keretek közt megkapták a Gyurátz-jelvényeket, átadták a Brader-díjat, melyet minden tanévben az a diák vehet át, aki kimagasló tanulmányi eredménye mellett a közösségi munkában is részt vesz, illetve a versenyeken jó szereplésével öregbíti az iskola hírnevét. Ezt a díjat ezúttal Tóth Leventének ítélték oda. Az ünnepi istentisztelet keretében megkoszorúzták Gyurátz Ferenc püspök szobrát is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!