Ajándék a lánglovagoknak Szent Flórián napján


2017-05-05 23:36:39  | cikk: pt  | 


Ajándék a lánglovagoknak Szent Flórián napján főképe
Két új eszközzel, egy gépjárműfecskendővel és egy magasból mentő gépjárművel gazdagodtak a pápai tűzoltók. Ezeket Szent Flórián-napon, a tűzoltók védőszentje előtt tisztelgő helyi ünnepségen adták át hivatalosan.
A lánglovagok a Szent Flórián-szobornál gyűltek össze az eseményre, melyen Áldozó Tamás polgármester köszönetet mondott nekik a mindennapos helytállásukért. A városvezető kiemelte Nagy László tűzoltó törzsőrmestert, aki a Veszprém megyei ünnepélyes állománygyűlésen megkapta Az év pápai tűzoltója címet.
Dányi Béla tűzoltó dandártábornok, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője elmondta, 26 esztendeje ünnepeljük a tűzoltókat május negyedikén, Szent Flóriánnak, a tűz katonájának, a tűzoltók védőszentjének napján. Megjegyezte, nagy örömmel töltötte el, hogy a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságán átadott 14 új Rába-Heros Aquadux-X 4000-es gépjárműfecskendőkből egy Veszprém megyébe került, mint ahogyan az egyetlen újonnan átadott, 32 méteres mentési magasságú Iveco-Magirus magasból mentő szer is. – Ezáltal sikerült Veszprém megye, és elsősorban Pápa térségének mentő-tűzvédelmét erősíteni, gazdagítani. Ránézve ezekre az új szerekre olyan érzésem támad, mintha az ünnepelt ajándékot kapott volna. Ám ez nem ajándék, hanem munkaeszköz, amellyel az eskünkben is vállalt kötelezettségünknek igyekszünk maradéktalanul, legjobb tudásunk szerint eleget tenni – hangsúlyozta a tűzoltó dandártábornok.
Mint mondta, már nagy szükség volt erre a két eszközre, ugyanis az új gépjárműfecskendő egy 1998-ban rendszerbe állított fecskendőt fog leváltani, a magasból mentő pedig a tavalyi évben leselejtezett, 1972-es gyártású létraszert helyettesíti. Dányi Béla rámutatott, a hazai fejlesztésű gépjárműfecskendő nemcsak a tűzoltást, hanem a műszaki mentési feladatokat is kiválóan szolgálja majd, egyúttal biztosítja a beavatkozások hatékony végrehajtását. – A magasból mentő gépjármű a magasban lévő épületekben keletkező tüzek oltásakor, életmentésekkor nagyon jól alkalmazható technikai eszköz – fűzte hozzá.
A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője átadta Pápa városának, illetve a járás lakosságának az új gépjárműveket, amiket aztán a történelmi egyházak képviselői megáldottak. A Szent Flórián-napi ünnepség koszorúzással zárult.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!