Aszfaltozzák a Veszprémi utat


2010-04-26 14:11:41  | cikk: mo  | 


A Magyar Közút Nonprofit Zrt. burkolatjavítási programot indított el Magyarországon, melynek keretében összesen 600 km-en végeznek nagy felületi burkolatjavítást országszerte, Veszprém megyében 53 helyen. Pápán 5 szakaszt érintenek a javítási munkálatok.
Ahogy arról már beszámoltunk, a Veszprémi úton április 23-án, pénteken kezdték meg a munkálatokat, az úttest teljes szélességében felmarták az aszfaltot. Az út visszaaszfaltozása ma és holnap zajlik. Pápa Város Önkormányzata pénteken kapott tájékoztatást az április 22-én, csütörtökön egyeztetett ütemtervről.
A közútkezelő Veszprém megyei üzemmérnöksége Fejlesztési és Műszaki Osztályának munkatársa kérdésünkre elmondta, az ütemtervet tartaniuk kell, mivel a munkálatokat május végéig be kell fejezni. A beruházó azonban még 4 helyen, a csókai körforgalomban, a Teveli úton, a Győri úton és a külső körgyűrűn tervez hasonló burkolatjavítást a városban. Ezek közül a csókai körforgalmat az ütemterv szerint április 30–án este marták volna fel, de a május 1-jén esedékes városi ballagás miatt a kivitelezést - Pápa Város Önkormányzata kérésére - egy nappal későbbre halasztották. A közútkezelővel való sikeres egyeztetést követően az említett körforgalom aszfaltjának marását szombaton a késő esti órákban végzik, és vasárnap a délelőtti órákban aszfaltozzák – tudtuk meg Németh Tamástól, a Műszaki Osztály vezetőjétől.
A felújítandó útszakaszokra a közútkezelő pápai üzemmérnöksége tett ajánlást a beruházónak. Az említett útszakaszok a Magyar Közút Nonprofit Zrt. fennhatósága alá tartoznak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!