Hétfőn indul a kiliáni rendelő felújítása


2017-05-04 20:49:53  | cikk: HuHa  | 


Hétfőn indul a kiliáni rendelő felújítása főképe
Negyven millió forintból újul meg a volt Kilián lakótelepen lévő orvosi rendelő. A beruházás hétfőn kezdődik és várhatóan két hónapon át tart – derült ki a polgármester és a városrész önkormányzati képviselőjének mai sajtótájékoztatóján.

Áldozó Tamás elmondta, egy belügyminisztériumi pályázaton nyert az önkormányzat 30 millió forintot a rendelő korszerűsítésére, ehhez 10 millió forint önrészt kellett hozzátenni.
-Ez a rendelő egy városrészi alapellátási alközpontnak is tekinthető, hiszen felnőtt háziorvosi, gyermek háziorvosi és védőnői szolgálat is működik itt. A beruházás 40 millió forint értékű, vagyis nagyságrendileg megegyezik a borsosgyőri rendelő építésével. A felújítás egy hosszú távú, tudatos folyamatba illeszkedik, melynek célja, hogy az egészségügyi alapellátás korszerű körülmények között tudjon működni – közölte. A polgármester emlékeztetett, ennek a kezdeményezésnek a részeként újult meg az Ötödik utcai rendelő, a Vajda lakótelepi gyermekorvosi rendelő, ennek keretében újították fel a tapolcafői rendelőt, építettek új rendelőt Borsosgyőrön és ebbe a sorba tartozik az is, hogy pályáztak a Vízmű utcai rendelő felújítására.

Tudatos folyamat a háziorvosi rendelők felújítása - mondta a városvezető

A mostani projekt során elvégzendő tevékenységek három területre oszthatók: energetikai, gépészeti és esztétikai felújítás lesz az épületben – közölte Unger Tamás alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője. Felújítják a tetőszigetelést, szűkítik és hőszigetelt műanyagra cserélik a homlokzati nyílászárókat és külső hőszigetelést is kap az épület az energetikai korszerűsítés jegyében.
-Új kazánt szerelnek be és átvizsgálják az elektromos rendszert, ahol pedig kell, elvégzik a szükséges javításokat, cseréket – sorolta a gépészeti felújítás elemeit az alpolgármester. Az esztétikai korszerűsítés keretében a vizesblokkokban kicserélik a berendezéseket és a burkolatokat, álmennyezet készül az előtérben, kijavítják a belső vakolatokat és elvégzik a szükséges festési, mázolási feladatokat.

A városrész önkormányzati képviselője a felújítás műszaki tartalmát ismertette

A Vízmű utcai rendelőben május 8-án kezdődik meg a munka, egyes helyiségeket már ma kiürítettek. A rendelő illetékességi területéhez tartozó lakosságot az épületben elhelyezett plakátokon értesítik, de a Pápai Hírlap szombaton megjelenő számában is lesz egy tájékoztató arról, hogy a felújítás ideje alatt a betegeket hol fogadják orvosaik.

-A volt Kilián lakótelep orvosi rendelőjének felújítása egy következő eleme a városrészben megvalósuló projekteknek. Ezek közé tartozik a játszóterek korszerűsítése, a zöldfelületetek rendezése és karbantartása, ami az elmúlt évek eredménye – hangsúlyozta a városrész képviselője.

A nagy üvegportálok is eltűnnek, helyettük kisebb, hőszigetelt nyílászárókat építenek be

A sajtótájékoztatón Áldozó Tamás arról is szólt, hogy a Területi Operatív Programban is nyújtottak be pályázatot egészségügyi alapellátási intézmény felújítására, ez a Huszár lakótelepi rendelőt érinti, melyről a döntés hamarosan megszületik. Ugyancsak a TOP-os pályázati lehetőségeket kihasználva tervezik a Béke téri orvosi rendelő kiváltását, amit a Kisfaludy utcai volt textiles bölcsőde épületébe szeretnének áthelyezni. Ezzel valamennyi háziorvosi rendelő jó körülmények között tudna működni a városban.

(A rendelési helyszínekben történő változásokról szóló közlemény hírportálunk főoldalán is megtalálható.)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!