Kézilabda az integráció jegyében


2017-05-03 14:15:41  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kézilabda az integráció jegyében  főképe
A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény a Weöres iskola tornatermében rendezte meg országos egyesített kézilabda tornáját. A verseny célja a versenyzési és élményszerzési lehetőség biztosítása az értelmi fogyatékossággal élő sportolóknak, a speciális olimpia mozgalom és a kézilabda sport népszerűsítése valamint sport tapasztalat szerzése volt. A bajnokság a szokásoknak megfelelően divízionálással indult, azaz a benevezett csapatokat a teljesítmény figyelembevételével alcsoportokba, úgynevezett divíziókba sorolták. A versenyre öt csapat, három pápai, egy tordasi és egy budapesti együttes nevezett – tájékoztatta hírportálunkat Czoborné Kilián Ildikó, kézilabda szakágvezető.
- A speciális olimpiai mozgalom az értelmi fogyatékosok versenye. Az integráció jegyében az épek és a fogyatékkal élők együtt sportolnak, kézilabda tornánkon sem volt ez másképp, a pályán egyszerre három partner és négy SO sportoló kézilabdázott. Úgy gondolom, az ép és a sérült sportolók jól megtalálták a közös hangot a pályán és azon kívül is, a fogyatékkal élők számára nagyon fontos a mozgás és sokat tanulhattak a partnerjátékosoktól. Azt szerettük volna, hogy ezek a fiatalok és idősebb játékosok minél több játéklehetőséghez jussanak, ezért dupla körmérkőzést játszottunk. A pápaiak számára jól sikerült a verseny, hiszen mindkét divízióban elsők lettek és több különdíjat is bezsebeltek – tájékoztatott a szakágvezető.

Eredmények:
I. divízió
1. Pápa I.
2. Pápa III.
3. Hársfa SE Budapest

II. divízió
1. Pápa II.
2. Tempo SE Tordas

Különdíjasok:
I. divízió
Gólkirály: Velkei István (Budapest) 12 gól
Legjobb játékos: Kiss István (Pápa I.)
Legjobb kapus: Horváth Enikő (Pápa III.)

II. divízió
Gólkirály: Péter Benedek (Pápa II.) 8 gól
Legjobb játékos: Gulyás Károly (Tordas)
Legjobb kapus: Lakatos Szilvia (Pápa II.)

Képek:


Címkék: kézilabda
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!