Csendéletek változatos technikákkal


2017-05-02 21:02:35  | cikk: ha  | 


Csendéletek változatos technikákkal főképe

Hetedik alkalommal rendezték meg a Tarczy Lajos Általános Iskolában a Bíró Károly emlékversenyt, az intézmény egykori tanára előtt tisztelegve. A rajzverseny résztvevői korábban alkottak már külső helyszíneken, például a Fő téren, de feladat volt az Esterházy-kastély megörökítése is. Ezúttal csendéletek várták a résztvevőket, idén is két korosztály indult a megmérettetésen.

Bíró Károly elismert és szeretett pedagógus volt, az emlékverseny is mutatja, hogy az utódok is fontosnak tartják munkásságát. Tanórákon kívül rajzszakkört vezetett. A természet festője volt, a fáké, a hegyeké, a völgyeké, az ezerszínű vizeké és emellett Pápa városáé. Az a festő volt, aki képein megőrizte a város hangulatát. A Dunántúl egyik leghíresebb akvarellistájának tartották.

A 7-8. osztályosok közül többen készítettek ceruzarajzot

A diákoknak akvarellt természetesen nem kellett készíteniük, de a csendéletek biztosan tetszettek volna a harmóniára törekvő művésztanárnak. Az 5-6. osztályosok kategóriájában egy virágcsendéletet, esetleg annak egy részletét kellett papíron megörökíteniük a résztvevőknek, színes technikával. A 7-8. osztályosokat egy hangszerkompozíció várta. Ők is választhattak egy részletet, de dönthettek úgy is, hogy az egészet lerajzolják. Szabadon választott technikával alkothattak, ebben a korosztályban többen választották a ceruzarajzot.

A megmérettetésre 19 diák jelentkezett, többek közt a Weöresből, Erkelből, Gyurátzból, Tarczyból, de voltak résztvevők Vaszarról és Mezőlakról is. A diákoknak két óra állt rendelkezésükre, hogy elkészítsék képeiket, ezeket aztán a felkészítő tanárokból és a szervezőkből álló zsűri értékelte. Butiné Kemenczki Anita elmondta, hogy kiemelkedő színvonalú volt a megmérettetés, nem volt könnyű dolga a zsűrinek. A legügyesebbek könyvjutalmat kaptak.

Képek:

Helyezések:

5-6.évfolyam:
1.: Kàntor Bianka( Erkel,felkészítő : Polgàrdi Attila)
2.: Edvy Barbara( Erkel,felkészítő: Polgàrdi Attila)
3.: Varga Luca( Tarczy,felkészítő: Kohuth Helén

7-8. évfolyam:
1.: Horvàth Evelin ( Tarczy,felkêszítő: Kohuth Helyén)
2.: Narancsik Róza (Gyuràtz, felkészítő: Rókàné Varga Mónika)
3.: Kovàcs Anna Lili ( Tarczy, felkészítő: Kohuth Helén)
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!