"Tüzet tűzzel oltunk" - Regionális Szeretetláng Találkozó a Nagytemplomban


2017-05-02 07:31:30  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


"Tüzet tűzzel oltunk" - Regionális Szeretetláng Találkozó a Nagytemplomban főképe
„Tüzet tűzzel oltunk: a gyűlölet tüzét a szeretet tüzével” volt a mottója a Regionális Szeretetláng Találkozónak, melyet hétfőn rendezett a Pápai Szeretetláng Imacsoport. Szeretetláng néven vált ismertté az a Lelkiségi Mozgalom, mely Kindelmann Károlyné Erzsébet, világban élő, harmadrendi karmelita édesanya 1961 és 1983 közt a Lelki Naplójában lejegyzett magánkinyilatkoztatásai nyomán terjedt el az egész világon.
A Nagytemplomban rendezett találkozó programjai közt rózsafüzér, litánia, szentmise, szentségimádás, több előadás és gyermekprogramok is szerepeltek.
Kindelmann Győzőtől, a Szeretetláng Mozgalom nemzetközi koordinátorától megtudtuk, a Szeretetláng Mozgalom vallási hungarikumként is felfogható. Kindelmann Károlyné több mint 20 éven át kapott üzeneteket Szűzanyától és Jézustól. Ezeket az üzeneteket lelki naplójában feljegyezte. A naplót az egyház átvizsgálta, jóváhagyta és ebből fejlődött ki a mozgalom. Érdekesség, hogy amíg Magyarországon a kommunizmus miatt szinte semmit nem lehetett tenni, addig a napló kézirata kijutott külföldre és közel 70 országban elterjedt. Így világszerte már sokmillió követője volt ennek a lelkiségnek, mire hazánkban is engedélyezték. A mozgalom lényege, hogy a Szűzanya meg akarja menteni a világot, kézen akar fogni minket és el akar vezetni Jézushoz. A lelki nap mottója kapcsán a koordinátor elmondta, amikor mindent a gyűlölet ural a Földön, amikor minden a fogat fogért elv alapján működik, akkor a szeretettel meg lehet változtatni a világot. Emellett a gonosz lélek világ elpusztításán fáradozó, gyűlölettől izzó tüze is kioltható a szeretet erejével.

Képek:

AZ ÚRRAL VALÓ EGYSÉG IMÁJA

Lábunk együtt járjon.
Kezünk együtt gyűjtsön.
Szívünk együtt dobbanjon.
Bensőnk együtt érezzen.
Elménk gondolata egy legyen.
Fülünk együtt figyeljen a csöndességre.
Szemünk egymásba nézzen és tekintetünk összeforrjon.
Ajkunk együtt könyörögjön az Örök Atyához irgalomért.
Ámen.
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!