Megszerezte első győzelmét az U-15


2009-09-05 13:44:36  | cikk:  | 


Szombat délelőtt a Pápai Egyesített Labdarúgó Club U-15-ös korosztályú csapata a centerpálya mögötti műfüves pályán Paks együttesét látta vendégül. Szalai Attila tanítványai első győzelmükre készültek, eddig 1 döntetlen és 3 vereség állt a nevük mellett. A pápaiakat ezidáig a sérülések mellett a balszerencse is üldözte.

- A felkészülést a bajnokság előtt 5 héttel kezdtük, létszámgondjaink nincsenek, mivel van pár labdarúgó, akik a tavalyi szezonban nem tudtak rendelkezésünkre állni, ellenben idén számíthatok rájuk. Emellett még sikerült Kapolcsról is igazolnunk egy játékost, vele tovább erősödtünk. Sajnos közvetlenül a bajnokság megkezdése előtt 2 játékosom is megsérült, ráadásul legtehetségesebb labdarúgóm, Iványi Martin magas vérnyomása miatt nem kapott játékengedélyt, így nehéz volt az elmúlt 4 mérkőzés. Martin jövő héten utazik a Sportkórházba terheléses vizsgálatra, remélem az orvosok játékra alkalmasnak találják.

A csapat első bajnoki találkozóját a Fehérvár Fc ellen játszotta.

- Támadóbb szellemű felfogásban léptünk pályára, sajnos egyéni hibák miatt több potyagólt is kaptunk, így 3-0-val vonultunk pihenőre. A második játékrészben sem álltunk vissza, az igazat megvallva a védekezést sem szerveztem meg eléggé, így 7-1-el zárul a székesfehérvári kirándulás. Jól mutatja akkori ellenfelünk erejét, hogy azóta sorra nyeri találkozóit, így maximális pontszámmal, 19-2-es gólkülönbséggel vezetik a csoportot.

A csapat a későbbiekben Kozármislennyel is összecsapott, ám ismét nem sikerült megszerezni a három pontot.

- Kétgólos előnyt ajándékoztunk az ellenfélnek az első félidőben, amit csak nagy nehézségek árán tudtunk kijavítani. 2-2-es állásnál büntetőt hibáztunk, így meg kellett elégednünk az egy ponttal.

Ezt követően 2 győri csapattal játszottak Szalai Attila tanítványai, az Üstökös Fc-től 2-1-re, az ETO-tól pedig 4-0-ra kaptak ki. Mindkét találkozón sok volt a kimaradt pápai lehetőség, kis szerencsével több ponttal rendelkezhetne a társaság. Szombat délelőtt a Paks ellen végre sikerült megszerezni az első győzelmet, Baldauf Konrád és Molnár István találatával 2-0-ás győzelmet ünnepelhettek. Folytatás jövő héten a Kaposvár ellen.

Haraszti Gábor


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!