Nagy lépést tettek a bajnoki cím felé


2017-05-01 15:20:35  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nagy lépést tettek a bajnoki cím felé főképe
Egy értékes, úrkúti idegenbeli győzelem után (23-28) a Kilián DSE egyik legfőbb riválisát, Balatonszemest fogadta vasárnap késő délután a Városi Sportcsarnokban. A megyei első osztályú női kézilabda bajnokság rájátszásának harmadik fordulójában jó esély kínálkozott a bajnoki pontok itthon tartására, hiszen a szemesiek az alapszakaszban sem tudták legyőzni Koncz János tanítványait. A bajnokság végkimenetele szempontjából fontos találkozót nem kezdték jól a mieink, 3-4 után egy hétperces hazai gólcsendet kihasználva a vendégek öt találattal megléptek (3-8). Nagy erőket mozgósítva a félidő végére sikerült utolérnie riválisát a láthatóan fáradtan kézilabdázó Kiliánnak, sőt az utolsó pillanatokban Györkös Hanna góljával már a házigazdák vezettek. 13-12-as félidő után a folytatásban felőrölte ellenfelét a Pápa, és végig vezetve 29-21-es győzelmet aratott, mellyel már négy ponttal előzi meg a második helyezett Úrkútot.
- Az első félidő első 12 percében mindössze három gólt lőttünk, ami korábban nem volt jellemző ránk – értékelt a Kilián DSE edzője. Általában koncentráltan, fegyelmezett védekezéssel indulunk neki a meccseinknek, ez most nem volt így. Kellett egy közel húsz perc, amíg magunkra találtunk, onnan viszont már nem volt gond. Rövid volt a kispadunk és látható a lányokon a fáradtság, ami a meccs képén is tetten érhető volt.
A csapat következő mérkőzésén eldőlhet a bajnoki cím sorsa, hiszen ha május 2-án legyőzik az Úrkútot, matematikailag is bebiztosítják az első helyet. A csapat edzője reményét fejezte ki, hogy sokan kilátogatnak a 18:45 perckor kezdődő rangadóra, melynek a Sportcsarnok ad otthont.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!