A JMSZK Kamarazenekarának tavaszi koncertje


2017-04-30 11:11:26  | cikk: ha  | 


A JMSZK Kamarazenekarának tavaszi koncertje főképe

Évente rendszerint két alkalommal ad koncertet a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kamarazenekara. Ezúttal a tavaszt választották a művészek, vidám hangulatú darabokból válogatva az előadás repertoárját. Nagy Tibor karnagy elmondta, hogy igyekeznek mindig új helyszíneken muzsikálni, voltak már több templomban és a katolikus iskola aulájában is, ezúttal pedig a Huszár Közösségi Házban léptek fel. A zenekar nem nagy létszámú, így elegendőnek bizonyult a színpad, igaz, a zongora és az ütőhangszerek lent kaptak helyet.

Megtelt érdeklődőkkel a Huszár Közösségi Ház nagyterme

A zenekar főként a Bartók Béla Zeneiskola tanáraiból és növendékeiből áll. A fellépések hagyományai közé tartozik, hogy mindig vannak szólódarabok is. Ezúttal Telemann F-dúr concertóját hallhatta a közönség furulyán és csellón, illetve csembalón, Lakatné Molnár Adél, Némethné Farkas Nóra és Németh-Vékes Erzsébet közreműködésével. A Telemann-művön kívül felcsendült még Vivaldi F-dúr szimfóniája, részletek Mozart Kis éji zenéjéből, Schubert Katona indulója, Kókai Kis verbunkos zene című műve és Sosztakovics Második keringője.

Nagy Tibor karnagy elmondta, hogy továbbra várják a tagokat a zenekarba, hisz kis létszámúak a szólamok, de nagy öröm számára, hogy néhány tanítványát már köszönthette a zenészek között. A koncertek sora most folytatódik, nem kell sokat várni a JMSZK Kamarazenekarának következő hangversenyéig, hisz június elején ismét közönség elé állnak, akkor több szólódarab is szerepel majd a repertoárban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!