Fantasztikus Perutz győzelem


2017-04-29 20:38:03  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Fantasztikus Perutz győzelem főképe
A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság legjobban várt találkozóját Balatonfüreden rendezték. A pontvadászat éllovasához ugyanis a tőle egy ponttal lemaradó, második Perutz FC látogatott. A szezon slágermeccsére – ahogy arra számítani lehetett – sokan voltak kíváncsiak, egyes becslések szerint 1000-nél is többen tekintették meg a helyszínen a derbit, így a hangulatra sem lehetett panasz. A két bajnokaspiráns hibátlan tavaszi mérleggel, a legerősebb összeállításban várta a meccset, a vendégek mestere, Marton Miklós egy helyen változtatott a megszokott kezdőn, Udvardi Mózes helyett a védelem jobb oldalára Horváth Tamás került, a középpályán pedig Bolla Gergő kapott bizonyítási lehetőséget. Pápai szempontból álomszerűen indult a rangadó, hiszen már a negyedik percben megszerezte a vezetést a Perutz, Venczel, Szalai, Baldauf volt a labda útja utóbbi remekül vette észre a támadást kísérő Szép Dánielt, aki a kimozduló Fogarasi mellett higgadtan eltolta a labdát és az üres kapuba helyezett 0-1. A gól után érthető módon feljebb tolta a védekezését a Balatonfüred, a pápaiak több veszélyes támadást is vezethettek, az utolsó passzokba sajnos hiba csúszott, így nem sikerült növelni az előnyt. A fegyelmezett, koncentrált vendégjátéknak köszönhetően szinte helyzet nélkül hozta le az első 45 percet a füred, Simonnak nem sok dolga akadt. Amilyen jól kezdte a találkozót a Pápa, olyan kitűnően folytatta a második játékrészt is, hiszen mindjárt az első percben kettőre nőtt a különbség: egy felívelt labdát Venczel csúsztatott a bal oldalon érkező Bolla elé, aki a középen helyezkedő Széphez passzolt, a középpályás pedig ballal a léc alá bombázott 0-2. A folytatásban is inkább a mieink akarata érvényesült, az egyetlen komoly hazai lehetőséget – Kós lövését – pedig Simon védeni tudta. A folytatásban is fegyelmezett, pontos játékot láthattunk a mieinktől, a vendéglátók mestere többet is cserélt, de ez sem hozta meg számukra a remélt fordulatot. Sőt a hosszabbítás perceiben a csereként pályára lépő Szedlacsek is betalált, aki Udvardi centerezését váltotta gólra 0-3. A gólörömnél a lecserélt Bolla a pályára rohant ünnepelni, amiért megkapta második sárgáját, így a kispadról kiállította az egyébként a meccset kifogástalanul vezető Czinder Imre játékvezető. De ez sem rontotta el a mieink kedvét, akik lelkes drukkereikkel hatalmas ünneplésbe kezdtek a lefújás után, ilyen arányban is megérdemelten nyerte meg a rangadót a Perutz FC, mely igazi csapatként küzdve állt a tabella élére.

Balatonfüred – Perutz FC 0-3 (0-1) Gsz. Szép 2, Szedlacsek

Beszédes Sándor: Teljesen megérdemelt a Perutz sikere, rendkívül gyengén védekeztünk, csak momentumaink voltak a mai meccsen.

Marton Miklós: Végre fegyelmezett volt a csapat, küzdöttek egymásért, mindenki odatette magát. Nagyon jókor rúgtuk a gólokat, ellenfelünknek pontrúgásokból volt csak néhány veszélyes lehetősége. Ha az első félidőben az előrejátékban pontosabbak vagyunk, nagyobb is lehetett volna a különbség, gratulálok a fiúknak, és nagyon köszönjük a szurkolók biztatását. Megyünk tovább, természetesen nem dőlhetünk hátra, öt mérkőzés vár még ránk, ahol nem szabad hibáznunk, ha így játszunk, nem is fogunk.

Balatonfüredi FC: Fogarasi - Emperger (Reznyák), Fekete (Ódor), Imre, Miskei, Tóth G., Sergő, Kós (Vass), Krén (Mátó), Lattenstein, Pálfi

Pápai Perutz FC: Simon - Horváth T., Kovács Sz., Domján, Böröczky - Bolla (’65 Nagy), Baldauf (’76 Mészáros), Somogyi, Szalai (’90 Györkös B.), Szép (’90 Udvardi) - Venczel (’78 Szedlacsek)

További eredmények:
Fűzfői AK – Úrkút 1-0
Pét – Ajka Kristály 0-2

A többi találkozót vasárnap rendezik.

A bajnokság élmezőnye:
1. Perutz FC 72 pont
2. Balatonfüred 70
3. Fűzfői AK 48

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!