Megemlékezés az örmény népirtás 95. évfordulóján


2010-04-25 22:53:22  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Megemlékezés az örmény népirtás 95. évfordulóján főképe
Az örmény népirtás 95. évfordulójára emlékeztek ma a Pápai Örmény Kisebbségi Önkormányzat szervezésében a Római Katolikus Nagytemplomban. A genocídium emléknapja április 24-e.
Az örmény népirtás során - a források szerint - mintegy másfél millió örményt telepítettek ki erőszakosan és mészároltak le 1915 és 1917 között, a muzulmán vallású törökök alkotta Oszmán Birodalomban, az Ifjútörök kormány uralma alatt. A megemlékezésen dr. Vaitsuk Mária, a Pápai Örmény Kisebbségi Önkormányzat (PÖKÖ) alelnöke köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta, nagyon fontos megemlékezni az örmény áldozatokról, az új generációnak pedig meg kell tudnia és ismernie a valóságot, hogy ne ismételje meg a történelem önmagát. Dr. Mail József apát-plébános mondott imát az örmény hősi halottakért, majd Kuti Dániel szavalatát hallhatták a jelenlevők. Dr. Németh Márta önkormányzati képviselő emlékező beszédében rövid történelmi áttekintést tett az 1900-as években történt örmény népirtásról. Beszédében kitért arra is, hogy e szörnyű tettre a világ minden részén megemlékeznek. A tiszteletadáson közreműködött Gurgen Ovszepjan, a Pozsonyi Opera magánénekese.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!