Egyelőre marad a Fő téri forgalomkorlátozás


2017-04-29 20:32:28  | cikk: HuHa  | 


Egyelőre marad a Fő téri forgalomkorlátozás főképe
Még néhány hétig marad a forgalomkorlátozás a Fő tér útjain, a garanciális javítást ugyanis nagyobb területen végzik el, mint azt korábban tervezték. A munkálatok elhúzódását nem csak ez okozza, hiszen az elmúlt tíz napban kevésszer volt kültéri munkára alkalmas időjárás.

Molnár István, a városfejlesztési osztályvezető elmondta, a garanciális javítási munkákat eddig nem segítette az időjárás, a havazás és a hideg nem volt alkalmas a betonozásra, fúgázásra.
-A kivitelező a burkolókövek megbontása során azt tapasztalta, hogy az ágyazat morzsolódása miatt célszerű nagyobb területet megbontani és javítani, így hosszabb ideig nem kell garanciális javítást végezni az Esterházy-kastély és a Nagytemplom közötti szakaszon. Ez a másik oka annak, hogy tovább tartanak a munkálatok – közölte.

A forgalomlassítóként is funkcionáló gyalgos átjáró kapja a legnagyobb terhelést

Vörös László, a kivitelező Boroszlán Zrt. vezérigazgatója emlékeztetett, eredetileg néhány tíz burkolókövet terveztek felszedni és alatta az ágyazatot kicserélni, ezen kívül pedig a terület egyharmadán akarták a fúgákat javítani. Azonban a kövek megbontásakor más döntés született.
-Három feladatunk van a javítások keretében. Az első a Korvin utcai csatlakozásnál a folyóka helyreállítása, ami a nagy forgalom miatt rongálódott. Kijavítottuk, bízunk benne, hogy hosszú ideig szolgálja majd a csomópontot – ez a munka nem tartott tovább a tervezettnél. A másik feladat a fúgák javítása a kastély és a templom közötti forgalomlassítónál, ami zebraként is szolgál. Az előzetes vizsgálat alapján a fúgák 30 százalékát terveztük kicserélni, ám amikor elkezdtük a munkát kiderült, célszerűbb az egész felületet újrafúgázni – tudtuk meg a vezérigazgatótól. A mostani munkáknál más fúgázó anyagot használnak, az eredetileg megadotthoz képest, ennek a szilárdsága nagyobb és így tartósabb is lesz.
Ugyancsak több munkát végez el a kivitelező a burkolókövek javítása során is, hiszen a megsüllyedt, elmozdult kövek felszedésekor derült ki, hogy a forgalomlassítónál – mely a legnagyobb terhelést kapja a járművektől – az építési tervben meghatározott kőzúzalék elmorzsolódott.
-Így az egész területet felszedjük és betonba rakjuk vissza a köveket, majd miután kifúgáztuk adjuk vissza a forgalomnak – tájékoztatott Vörös László.

A időjárás eddig nem kedvezett a munkálatoknak

Az előző napokban a terület északi részén már elvégezték a burkolókövek betonba visszarakását és a fúgázást, ott most a kötési időt kell kivárni és ezt követően folytathatják a munkát a másik útpályán. A végleges befejezés legkésőbb május végére várható, amennyiben előbb végeznek a javítással megnyitják az utat a forgalom előtt.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!