Nemzetközi kerékpáros mezőny érkezik városunkba


2017-04-28 12:56:41  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nemzetközi kerékpáros mezőny érkezik városunkba főképe
Idén negyedszer lesz magyarországi szakasza Veszprém és Pápa között a “Carpathian Couriers Race” elnevezésű, több fordulós országúti kerékpárversenynek. Az idei viadalra 25 csapat érkezik Lengyelországból, Németországból, Hollandiából, Olaszországból, Spanyolországból, az Egyesült Királyságból, Belgiumból, Ausztriából, Szlovéniából és természetesen Magyarországról. A közel 130 fős mezőnyben a jövő nagy versenyzőit köszönthetjük, többek között a magyar Mugen Race Team Veloki tagjait. A verseny évek óta az egyik legrangosabb megmérettetés a 23 év alatti korcsoport számára Európában. A hivatalos magyarországi futamon a mezőny május 2-án, kedden 11:15-kor indul Veszprémből, az Óváros térről, és a mintegy 140 kilométer megtételét követően a versenyzők Pápán, a Várkert úton érnek a célba, várhatóan délután 14:30-kor. A Bakony-Balaton vidékének lankás-dombos tája ideális egy komolyabb szintkülönbségek nélküli, ennélfogva gyors, 45 km/h körüli átlagsebességet futó versenynapra. A tervezett útvonal Veszprém – Nagyvázsony – Pula – Öcs – Nyirád – Tapolca – Kapolcs – Pula – Öcs – Nyirád – Devecser – Noszlop – Pápakovácsi – Pápa. A várhatóan forgalomkorlátozás alá kerülő utak az útvonal alapján a 8-as számú főútvonal 77-es úti kereszteződése, a 77-es és a 83-as számú közutak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!