Székely táncosok Pápán


2017-04-26 19:23:41  | cikk: ha  | 


Székely táncosok Pápán főképe

Magyarországi turnéja keretében Pápára látogat a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes. A táncosok 2017. május 13-án, szombaton 17 órakor lépnek fel a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületében. A program szervezője a JMSZK és a Tánc-Lánc Alapítvány. A csíkszeredai csoport mind tartalmában, mind előadásmódjában hiteles folklórműsorokat mutat be, rendkívül magas színvonalon, mondta Baán Éva, a Tánc-Lánc Alapítvány elnöke.

A Hargita Együttes 1990 óta működik hivatásos intézményként, új szemlélettel és tartalommal folytatva a hasonló néven 1970-ben alapított műkedvelő társulat munkáját. Az együttes mindenkori elsődleges célja a magyar népi kultúra feltárása, hiteles bemutatása, népszerűsítése és átörökítése. A Hargita Együttes Táncoljatok! – táncosok a táncról című produkciójának alkotói maguk a társulat tagjai. A különböző tájegységek táncai az együttes tagjainak megfogalmazása szerint kerültek a műsorba, a legtöbb hargitás táncos kivette a részét az alkotási folyamatból.

A Táncoljatok! című műsor 70 perces. Ezt a programot nem csupán a néptánc szerelmeseinek ajánlják a szervezők, hanem azoknak is, akik szeretik az autentikus koreográfiákat, szép ruhákat, igényes bemutatókat. A folklórműsorra jegyek április 26-tól válthatók a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ jegypénztárában, munkanapokon 14-18 óráig, illetve a Tánc-Lánc Alapítványnál. Érdeklődni lehet Baán Évánál, a 06-20-211 7757-es számon.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!