Költsék új célokra az olimpiára tervezett összeget! - Az Együtt sajtótájékoztatója


2017-04-26 12:28:51  | cikk: pi-pa  | 


Költsék új célokra az olimpiára tervezett összeget! - Az Együtt sajtótájékoztatója főképe
Az Országgyűlés két héten belül elkezdi a 2018. évi költségvetési törvény vitáját és az Együtt a budapesti olimpia megrendezésére tervezett költségeket költségvetési módosító indítványokban az oktatás és az egészségügy válságának kezelésére tervezi elkölteni – jelentette be Szigetvári Viktor, a párt választmányának elnöke Bányai Katalin önkormányzati képviselővel tartott, kedd délutáni sajtótájékoztatóján. Ez főként vidéken fontos, hiszen Veszprém megyében, és Pápán is a háziorvosi és a gyermekorvosi szakellátással, valamint a fogorvosi ellátással kapcsolatban nagyon sok a probléma. Mint mondta, a megyében hét háziorvosi praxis üres, Pápán pedig két gyermekorvosi praxis áll betöltetlenül már hosszú ideje. A statisztikák szerint hazánkban öt éven belül 65 év fölé emelkedik a háziorvosok átlagéletkora. A kedvezőtlen helyzet kezelése érdekében az Együtt olyan módosító indítványt terjeszt a Parlament elé, mely a háziorvosi praxisok megmentésére fókuszál.
Dr. Bányai Katalin a helyi járdák és utak állapotával kapcsolatban mondta el véleményét a sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta, lyukak, kátyúk, aszfalthibák jellemzik a járdáinkat, melyek életveszélyesek lehetnek. Emellett a város arculata az utóbbi években történt foltozásoknak köszönhetően egy bohócruhára emlékeztet. Ezzel mindenképpen kell kezdeni valamit. Az önkormányzat az elmúlt év végén 650 milliós kormányzati támogatást kapott erre a célra, amivel kapcsolatban az önkormányzati képviselő több kérdést is megfogalmazott. Elsőként felvetette, hogy mire lesz elég ez az összeg? Mint mondta, a képviselő-testület által elfogadott tervezet szerint hét út felújítása valósulhat meg, a nyolcadik pedig egy körforgalom kialakítása lesz. A belvároson kívül élő pápaiak érdekeit azonban az szolgálná, ha a város rendelkezne egy olyan stratégiával, ami hosszú távon előirányozná a külső városrészek útjainak felújítását is. A következő kérdés, hogy mennyiben elég ez az összeg arra, hogy a város arculatát megváltoztassa? Arra gondolva, hogy az olimpiára és stadionokra hatalmas összegeket költenek, ez a 650 millió csekélynek tűnik. A költségvetés tervezésekor ezért figyelemmel kellene lenni azokra a szükségletekre is, melyek a lakosság érdekeit szolgálják. Dr. Bányai Katalin végül azt kérdezte, miért pont most kapta a város ezt a támogatást? Majd úgy fogalmazott, nem kell ezt különösen elemezni, hasonló dolog történt a legutóbbi választások előtt is: felújítottak egyes útszakaszokat, utána pedig megállt az élet és maradtak a gödrök. A képviselő elmondta, az önkormányzatok megváltozott központi támogatási rendszere az alapvető önkormányzati feladatok ellátását is megnehezítette, ezért a működés fenntartásának érdekében nincs más lehetőség, mint helyi adók kivetése.
A sajtótájékoztatót követően Juhász Péter pártelnök, Szigetvári Viktor és dr. Bányai Katalin lakossági fórumra várták az érdeklődőket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!