A My Fair Lady zárta az évadot Pápán


2017-04-23 21:44:26  | cikk: ha  | 


A My Fair Lady zárta az évadot Pápán főképe

Több mint hatvan éve, New Yorkban volt a premierje Alan Jay Lerner és Frederick Loewe művének, a My Fair Ladynek, amely George Bernard Shaw klasszikus darabjából, a Pygmalionból készült. A musical őrzi az eredeti mű szellemét, társadalomkritikáját, a tanár-tanítvány viszony sokszínű ábrázolását. A darabot Bálint András rendezte. A történet szinte mindenki számára ismerős: Henry Higgins, az érdes modorú nyelvészprofesszor fogadást köt műkedvelő kollégájával, Pickering ezredessel, hogy az útszéli nyelven és tájszólással, elviselhetetlen hangon rikácsoló, piszkos külsejű, elhanyagolt virágáruslányból pár hónap leforgása alatt kifogástalan társasági dámát farag. A kísérlet túl jól sikerül, a professzor és a lány rájönnek: fontosak egymás számára.


Az előadásban Henry Higginst Oberfrank Pál játssza. Mint mondta, gyermekkora óta ismeri a történetet és a musicalt is, mely édesapja egyik kedvence volt. A próbák során gyakran előtörtek benne a gyermekkori emlékek, a közös zenehallgatás. A darabot azért is vitték színre, mert igazi közönségsiker, nem lehet nem szeretni ezt a halhatatlan történetet.


Oberfrank Pál beszélt arról is, hogy bár az utóbbi években kevés alkalommal volt lehetőségük Pápán játszani, reméli, ez megváltozik. Annál is inkább, mert a tervek szerint kormányzati támogatást kapnának a társulatok, melyek igényes előadásokkal tájolnak, így a színházak is nagyobb anyagi áldozat nélkül tudnának fogadni színvonalas bemutatókat.


A Komédiás bérlet utolsó előadása tehát a My Fair Lady volt a Veszprémi Petőfi Színház előadásában. De nemcsak bérlet, hanem a pápai színházi évad záródarabja is volt egyben a musical. Szabadkai Verita, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatója elmondta, hogy örülnek, amiért sikeresnek bizonyult a 2016-17-es évadban elindított új, a könnyedebb műfaj kedvelőinek szóló bérlet, hisz az utolsó két előadás teltházas volt. Így jövőre ismét két felnőtteknek szóló bérletet kínálnak: a Vajda és a Komédiás is változatos előadásokkal várja a közönséget. A bérletmegújítási igényt már most le lehet adni, a bérleteket megvásárolni pedig majd szeptembertől lehet.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!