Rekordot döntött az idei jótékony Bakony Kupa


2017-04-23 14:53:32  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Rekordot döntött az idei jótékony Bakony Kupa főképe
A Judo a Pápai Sportért Alapítvány és a Bakony Judo Klub ötödik alkalommal rendezte meg a Városi Sportcsarnokban a Bakony Judo Kupát. A minden évben népes mezőnyt felvonultató bajnokság idén rekordot döntött, ugyanis korábban soha nem tapasztalt versenyzői létszám gyűlt össze. A kupára és a regionális rangsorversenyre ugyanis 33 klub mintegy 318 judokáját hozta el, akik négy szőnyegen, öt korcsoportban küzdöttek meg egymással. Az idei rendezvény jótékony célt is szolgált, erről Pillér Gábort, a klub alelnökét kérdeztük.
- Egy egész élet munkája lett hamuvá, amikor a biogazdálkodással foglalkozó négygyermekes Vaskó család háza leégett egy tűzesetben Decsen. Szerencsére a család nem tartózkodott az épületben, ugyanis a szülők épp egy judoversenyre vitték gyermekeiket. Történetük természetesen hozzánk is eljutott, és a vezetőség közösen úgy döntött, megpróbálunk segíteni a bajbajutottakon. Korábban több zsáknyi ruhát küldtünk, most pedig a kupa bevételének 50 százalékát nekik ajánlottuk fel, emellett kihelyeztünk egy gyűjtőládát is, amibe vártuk a további felajánlásokat. A család elfogadta a meghívásunkat, így a nevezésekből 225.000 forintot a megnyitón személyesen tudtunk átadni, ezzel is bizonyítva, hogy a judos társadalom egy nagy család.
Vaskó Sándor, a családfő gyermekeivel és feleségével meghatottan vette át az adományokat, mint mondta, nagyon hálás a szervezőknek, hogy gondoltak rájuk.
- Teljesen sokkolt minket ez a tragédia, a gyerekekkel a mai napig pszichológus foglalkozik. A lángok mindent porig égettek mindent, a ruháink, a készpénzünk, a gyermekek tankönyvei, a bútorok és minden háztartási berendezésünk a lángok martalékává lett, semmink sem maradt, csak az állataink. Szó szerint a nulláról kell mindent újrakezdenünk, szerencsére sokan ajánlották fel segítségüket, köztük a pápai judósok is, amiért elmondhatatlanul hálásak vagyunk.
Végh József, a Bakony Judo Klub elnöke elmondta, nem számítottak arra, hogy a nevezések terén rekordot fognak dönteni, hiszen a diák ’B’ és a junior kategóriát valamint a felnőtt földharc versenyt a korábbi alkalmaktól eltérően nem hirdették meg.
- Nagyon örülünk, hogy 300-nál is több versenyzőnek tudunk versenyzési lehetőséget biztosítani, ugyanakkor ez a szervezés és lebonyolítás terén még nagyobb felelősséget ró ránk. Ennek ellenére azt gondolom, minden fronton helyt álltunk, gördülékenyen, négy tatamin párhuzamosan folynak a mérkőzések, hazai színekben pedig 27 sportolónak szoríthatunk, többen vannak, akiknek ez az első megmérettetése. Elvárás nincs velük szemben, de örülnék, ha minél többen bekerülnének a legjobb ötbe.
Mezei Csaba szervező, a Bakony Judo Klub edzője a kupa végeztével elmondta, a résztvevők helyszíni adományaiból további 80.000 forintot tudtak átadni a családnak. Ezen kívül az egyik építőipari cég az újjáépítéshez 60.000 forint értékű építőanyag utalványt ajánlott fel.

Eredmények hamarosan.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!