Ölelj át! - Jelenetek két kapcsolatból az S.K. Társulat előadásában


2017-04-22 20:42:55  | cikk: ha  | 


Ölelj át! - Jelenetek két kapcsolatból az S.K. Társulat előadásában főképe

2011-ben a pápai amatőr színjátszás nagy alakjai M. Varga Veronika kezdeményezésére társulatot alapítottak. Maguk sem gondolták volna, de hatalmas siker volt első előadásuk, a Pletyka, s azóta is magukénak tudhatnak egy népes közönséget, sokan minden előadásukon ott vannak, s tapssal, dicsérő szavakkal köszönik meg azt a munkát, energiát, lelkesedést, amivel az amatőr csoport színre visz egy-egy darabot. Neil Simon egyszer már bejött, így az S.K. Társulat ismét az amerikai drámaíró és forgatókönyvíró egyik sikerét dolgozta fel. Az Ölelj át! négyszereplős darab, a társulat áldását adta, hogy ebben az évadban M. Varga Veronika, Szabó Erika, Szabó Szilárd és Nagy Imre képviselje az előadással a csapatot.

A két testvér

Ez a vígjáték az élet komoly dolgairól szól, a talán legfontosabbról, az emberi, a szerelmi kapcsolatokról. Egy férfi, aki eltemette feleségét (Nagy Imre), és egy nő, aki elvált férjétől (Szabó Erika). Nem szeretnének új kapcsolatot, nehéz továbblépni, fájdalmas, veszélyes...de egy másik páros, aki házasok ugyan, de nem egymáséi, ugyanakkor tervezik a félrelépést (M. Varga Veronika és Szabó Szilárd), noszogatják őket. A néző pedig drukkol, hogy a két sokat szenvedett ember ne adja fel a küzdelmet, tegyenek meg mindent egymásért, ne hagyják veszni szerelmüket.

Egy telefonnal kezdődik...

Szabó Erika számára ez a darab hozta meg az első igazi főszerepet. - Jenni Malone egy színésznő, akit elhagyott a férje, elege van a férfiakból, lehangolt, de aztán barátnője csak nem hagyja békén, noszogatja, s mikor George felhívja, nagyon hamar hatalmába keríti a szerelem. Vállalja a kihívást, megküzd az elhunyt feleség szellemével. A darab elején egy vidám komikát látnak a nézők a színpadon, az előadás végére pedig már drámai húrokat pengetnek a játszók - mondta Szabó Erika.

"Az embernek legyenek vágyai..."

Nagy Imre is jutalomjátéknak érezte karakterét. - George Schneider író 12 év házasság után veszítette el a feleségét és ezt a tragédiát nem tudja feldolgozni, nem hiszi el, hogy boldog lehet még az életben. Amikor megismeri Jennit, akkor feltűnik a remény, de aztán mégis visszatáncolna. Nászútjukról visszatérve van egy nagy vitájuk, különköltöznek, de persze ez egy romantikus vígjáték, tehát bízhat a néző a boldog befejezésben. A férfiak szeretik a nőket okolni saját boldogtalanságukért, így van ezzel George is, aki nem hisz a csodában, ami azért mégis bekövetkezik. Ez volt eddig a legösszetettebb figura, akit játszhattam, nagy mélységeket és szédítő magasságokat éltem meg a próbafolyamat során is, volt, hogy nekem is elszorult a torkom - mesélte Nagy Imre.

"Egy életben két csoda nem történhet..." - vagy mégis?

M. Varga Veronika ezúttal Faye Medwick bőrébe bújt, a színésznőébe, aki házas, meg is mentené házasságát, menekülne is belőle. - Neil Simon maga is húszesztendei házasság után elveszítette rajongásig szeretett első feleségét, majd a sokkból kiverekedve magát még ugyanabban az évben rátalált egy színésznőre, akiből rövid úton második felesége és számos darabjának főszereplője vált. Tehát a darab a szerző életének lenyomata, ott vannak a megélt kudarcok és örömök, a szerelem és az elutasítás is. Faye egy csalódott nő, ugyanakkor érzelemmentesen viszonyul a házasságtöréshez, nem akarja igazán, így aztán nem is történik meg. Barátnője szerelmének örül, irigyli is kicsit - mondta M. Varga Vera.

A két barátnő

Ebben a játékben M. Varga Vera párja Szabó Szilárd, azaz Leo Schneider. Leo George öccse, házas, de nem hűséges típus, nem szalasztja el a kínálkozó lehetőségeket. Szereti feleségét, csak épp nem bírja a kötöttségeket. - Érthető, hogy vágyunk a tökéletességre a házasságban, de nem mindig kaphatjuk meg. Van, aki ezt elfogadja, s van, aki nem és próbál kitörni. A nő az, aki dönt, aki segít, aki támogat, ez is benne van a történetben, mondta Szabó Szilárd. - Nagyon jó választás volt ez a darab, úgy érzem, jól működött a két páros a színpadon, igaz, mi most mellékszereplők voltunk, de nincs kis szerep, játszani mindig jó - tette hozzá.

Vonzások és taszítások, avagy mi kell a jó házasságtöréshez?

A közönség ezúttal is nagy tapssal ünnepelte a játszókat. Aki nem volt ott a premieren, az most lemaradt, hisz legközelebb talán ősszel ölelik át ismét egymást a szereplők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!