A Petőfi és a Türr is az országos döntőbe jutott


2017-04-21 15:40:53  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Petőfi és a Türr is az országos döntőbe jutott főképe
Veszprémben rendezték a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Labdarúgó Szövetség által meghirdetett középiskolás kispályás labdarúgó diákolimpia megyei döntőjét. A megmérettetésen városunkat a lányoknál a Petőfi Sándor Gimnázium, míg a fiúknál a Türr István Gimnázium és Kollégium képviselte, miután a városi selejtezőt e két csapat nyerte. Mindkét együttes folytatta jó sorozatát a megyei fronton is, hiszen a petőfisek és a türrösök is veretlenül jutottak az országos fináléba. A fiúknál négy csapat körmérkőzéseket játszott, a Türr a Bercsényi Miklós Gimnáziummal (Ajka), a III. Béla Gimnáziummal (Zirc) illetve a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégiummal (Veszprém) játszott 2x12 perces meccseket.
- Zirccel kezdtünk, 1-0-ra nyertünk, majd Ajkát is egy góllal múltuk felül. Utolsó meccsünkön a Veszprém ellen 1-1-re végződött a rendes játékidő, következhettek a büntetők melyet a veszprémiek 4-3-ra nyertek, ennek ellenére hét ponttal megszereztük az első helyet – emlékezett vissza az intézmény testnevelője, Varga Áron. A veszprémi csapat volt a legsportszerűbb, egy nagyon jó hajtós meccset játszottunk velük. Bevallom őszintén, nem számítottam ekkora sikerre. Minden tiszteletem a srácoké, mindent megtettek a jó helyezésért a vízszintesen szakadó hóesésben. Nagyon büszke vagyok rájuk.
A lányoknál a Petőfinek a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégiummal (Veszprém), a Szent-Györgyi Albert Szakközépiskolával (Ajka) valamint a Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiumával (Zirc) kellett megküzdenie a továbbjutásért. Koncz János csapata 1-1-es döntetlennel kezdett a zirciekkel, majd 2-0-ra legyőzte a veszprémieket. A továbbjutást az Ajka 5-0-s legyőzésével vívta ki.
- Természetesen elégedett vagyok a lányokkal, bár volt egy kis szerencsénk a körmérkőzéseknél, úgy gondolom, megérdemelten jutottunk tovább – értékelt Koncz János, a Petőfi testnevelője. Előzetes célunkat – az országos döntőbe kerülést – már elértük, innentől kezdve számunkra minden csak jutalomjáték. Gratulálok a lányoknak, akik a kedvezőtlen időjárás ellenére is végig maximálisan odatették magukat.

A lányok az országos döntőre május közepén Szekszárdra, a fiúk Vépre utaznak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!