Virágültetés a Föld napja alkalmából


2017-04-20 18:51:25  | cikk: Babos Petra  | 


Virágültetés a Föld napja alkalmából főképe
A Föld napját (április 22.) először 1970-ben ünnepelték meg, azzal a céllal, hogy ráébresszék az embereket arra, hogy az egész Föld veszélyben van és ennek a fő oka sokszor maga az emberi tevékenység.
A Csókai Óvoda Zöld Óvoda lévén a Föld napjához kapcsolódóan virágokat ültet balkonládákba.
Tunnerné Buzás Éva tagóvoda-vezető kérdésünkre elmondta, évek óta hagyomány, hogy minden családból hoznak a szülők egy-egy virágot, amit együtt elültetnek a gyerekek az óvónőkkel. Nagy örömükre az idén is sok szép virág fogja majd díszíteni az óvoda udvarát a jó idő megérkezése után.
A tagóvoda-vezető hangsúlyozta, intézményük évek óta nagy hangsúlyt fektet a környezeti nevelésre, a Föld megóvására, az élővilág megismerésére.
- Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek ne csak hallják, hanem tapasztalják is a környezetvédelem fontosságát. Az óvoda udvarára lépve egyből színes virágok, fák és a zöld fű fogadja őket. Itt egész évben figyelemmel kísérjük az évszakokat, a változásokat. Apró állatokat is megfigyelünk, madarakat és a méheket is. Az kicsik nagyon élvezték a mai programot, sokat segítettek, lapátoltak, ültettek és öntöztek is, a kellemetlen időjárás következtében a tornaszobában.
A Föld napi programhoz játszóház is kapcsolódott, ahol játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek meg a környezetvédelemmel az ovisok.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!