Négy pápai érem az íjász világbajnokságon


2017-04-19 10:30:33  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Négy pápai érem az íjász világbajnokságon főképe
Újabb nemzetközi versenyen bizonyították tehetségüket a Delta Íjászegyesület versenyzői. A klub íjászai ugyanis egy arany, egy ezüst és két bronzéremmel tértek haza a Brassóban rendezett közel 400 fős mezőnyt felvonultató IFAA szervezet háromnapos teremíjász világbajnokságáról. A világeseményen a pápai klubot Vései Réka, Vései Attila, László Dezső és Süle István képviselte, akik egyéniben és csapatban kivétel nélkül jól álltak helyt az úgynevezett flint típusú versenyben.
- A flint versenyről azt kell tudni, hogy 6 és 27 méter között váltakozó távról kell lőni, ez egyben a szépségét és a nehézségét is adja, hiszen a távolságnak megfelelően kellett az íjakat beállítani – ismertette a szabályokat Süle István, az egyesület elnöke. A magyar csapat 16 fővel képviseltette magát a bajnokságon, ebből négyen az egyesület színeiben mérették meg magukat, és úgy gondolom, egyéniben és csapatban is nagyon jó eredményeket értünk el. Az egyéni küzdelmek során a junioroknál csigás kadett kategóriában Vései Réka második helyen végzett, a felnőttek mezőnyében vadász csigás kategóriában László Dezső harmadik, Vései Attila negyedik helyezést szerzett, jómagam pedig a veteránok között ötödik pozícióban zártam. Különösen büszkék vagyunk a László Dezső, Vései Attila, Komlósi Sándor alkotta csapatra, akik egy végletekig kiélezett vetélkedésben megelőzve a bombaerős Dél-afrikai válogatottat, világbajnoki címet szereztek. Egyesületünk tagja, Vései Attila az ötfős nemzeti csapatnak is tagja volt, ebben a versenyrendszerben az összes íjtípus (csigás optikás, csigás vadász, vadászreflex történelmi és bare bow) képviseltette magát. A magyarok végül bronzérmet szereztek, mellyel megszületett az egyesület negyedik érme.
A klub elnöke elmondta, tavasszal és nyáron is több megmérettetés vár rájuk, ezek közül is kiemelkedik egy olaszországi és egy osztrák 3D Európa-bajnokság, valamint egy németországi terep Eb.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!