Kovács János stációi


2017-04-18 15:23:14  | cikk: ha  | 


Kovács János stációi főképe

Magyarországon a becslések szerint közel egymillió alkoholista él, szinte nincs család, amelyik ne lenne érintett. Bár az alkoholfogyasztás mindennapi jelenség, az alkoholizmus mégis tabutéma a közbeszédben. Ezért döntött úgy a A RÉV Színházi Nevelési Társulat új komplex programjában, hogy művészeti eszközök segítségével feltörik ezt a tabut, és lehetőséget adnak a középiskolások számára, hogy színházi formák és drámás módszerek segítségével közösen gondolkodhassanak az alkoholfogyasztás okairól és következményeiről. A pápai diákok kamaraelőadásokon lehettek részesei az előadásnak és az ahhoz kapcsolódó drámamunkának.

A szereplőket is kérdezhették a nézők

Az interaktív színházi játék bemutatja egy átlagos család, Kovácsék mindennapjait: az alkoholista apa, az édesanya, aki tűr, mert szeret, és a két fiú. Az egyik sikeres pályát fut be, azt csinálja, amit szeret, időnként hazalátogat, s bántja, amit lát. A másik, Janó, egy buliban kóstol bele a piába, akkor hirtelenjében laza, vidám lesz, szerelmet vall és jól érzi magát. Ez volt az első lépés azon az úton, ahol aztán úgy tűnt, nincs megállás. Először csak azért ivott, hogy jobb kedve legyen, később pedig azért, hogy egyáltalán legyen kedve valamihez.

Az előadás sok kérdést felvet, például, hogy mit tehetnek a barátok, ki miért iszik, mik a következmények és vajon van-e kiút. A diákcsoportok életkortól, mentalitástól függően reagáltak a témára, a játékot több alkalommal is megállítottak a szereplők, hogy az adott helyzetről beszélgessenek a fiatalokkal. A Kovács János felnövekedése és bukása 14 stációban elmesélve című előadás kérdéseket vet fel, válaszokat keres, segít gondolkodni azon, hogy vajon az egymást követő teli poharak mit adnak hozzá és mit vesznek el a személyiséghez/től.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!