Húsvétkor is biztonságban az utakon


2017-04-15 00:01:34  | cikk:  | 


A Pápai Rendőrkapitányság a húsvéti hosszú hétvégén fokozott közterületi jelenléttel biztosítja a nyugodt ünnepeket a Pápai járásban.

A közelgő húsvét a családi összejövetelek, a vendéglátás és a locsolkodás időszaka. Az ünnepek alatt a gépjármű forgalom megnövekszik és többen kelnek útra kerékpárral és gyalogosan is.

A Pápai Rendőrkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy legyenek figyelemmel a kerékpárosokra és a gyalogosan közlekedőkre. Kellő oldaltávolságot tartva és szükség esetén a sebességet csökkentve haladjanak el az egy nyomon haladó járművek és az úttesten közlekedő járókelők mellett, valamint a gyalogos- átkelőhelyeket fokozott óvatossággal és körültekintéssel közelítsék meg!

A kerékpárral és gyalogosan közlekedők számára a láthatósági mellény használata éjszaka és korlátozott látási viszonyok között lakott területen kívül kötelező. A mellény életet menthet, ezért lakott területen kívül jó látási viszonyok között is érdemes viselni azt.

A húsvéti ünnepekre jellemző, hogy az átlagosnál többen hagyják figyelmen kívül az alkoholfogyasztás melletti járművezetés kockázatát, következményeit. Kiemelten fontos, hogy az ünnepek idején is tartózkodjon minden gépjárművezető a szeszesital fogyasztásától, illetve a vendéglátók is legyenek tekintettel a zéró toleranciára, és ne kínáljanak olyan személyeket alkohol tartalmú itallal, akikről tudják, hogy várhatóan gépjárművet fognak vezetni.

A Pápai Rendőrkapitányság állománya a differenciáltan végrehajtott intézkedések során az ittasan közlekedőkkel, valamint az egyéb, súlyos jogsértést elkövető járművezetőkkel szemben szigorúan fog fellépni.

Képek:

nincsenek képek