Három körforgalom újult meg


2017-04-14 23:31:55  | cikk: HuHa  | 


Három körforgalom újult meg főképe
A város három körforgalmát díszíti új növényzet, a munkálatokat a Városgondnokság végezte el, a cél az volt, hogy a közlekedési csomópontokban a korábbinál dekoratívabb zöldfelületek jöjjenek létre. A Csókai körforgalomban már múlt év őszén is dolgoztak, akkor az előkészítő földmunkákat végezték el, tavasz elején pedig folytatták a közel 600 négyzetméteres felület rendezését. A körforgalom közepén csüngő törpefák kaptak helyet, a terület többi részén négy szem formájú ágyást alakítottak ki, melybe örökzöldek és talajtakaró rózsák kerültek, egy részébe pedig majd egynyári virágokat ültetnek. A terület többi részét fűmaggal szórták be, körben pedig a vízlefolyást biztosító kaviccsal borított sávot hoztak létre. A munkálatok során a zöldfelületet határoló fal díszköveit is kijavították, húsvét idejére pedig ünnepi dísz is került a körforgalomba.

Húsvéti dekoráció a Csókai körforgalomban

A múlt héten a Korona utcai körforgalom beültetésével is végeztek. A koronás csomópontban szintén örökzöldek és talajtakaró növények kerültek, de lesz helye a színes egynyári virágoknak is, a fehér mosott kavicsdíszítés pedig itt is visszaköszön, mint oly sok helyen a város zöldfelületein.

Megszépült a koronás körforgalom is

Ezekben a napokban még egy körforgalom növényzetét rendezte a Városgondnokság. A Celli út-Erkel utca csomópontban a héten dolgoztak a szakemberek. Itt is termőtalaj pótlással kezdték a munkát, a terület rendezése után pedig tegnap befejezték a növények telepítését is.
-Itt egy kicsit rajzfilmesre vettük a koncepciót, ha felülről nézzük a körforgalmat egy küllős kereket látunk, melynek a küllői kissé meghajolnak a nagy forgássebesség miatt – mondta el Bakó István, a Városgondnokság igazgatója. Ebben a körforgalomban is a másutt is használt természetes anyagok jelennek meg, sok örökzöld, évelő és talajtakaró rózsa került a területre, nagy, fehér mosott kavics sávok díszítik a felületet, középen pedig formára nyírt cédrusok pompáznak.

Csütörtökön készült el a Celli úti körforgalom 

A Városgondnokság a következő hetekben a meglévő virágágyások rendezésével folytatja a kertészeti munkákat, emellett játszóteret építenek Borsosgyőrön, keddtől pedig megkezdik a melegaszfaltos kátyúzást a város utcáin – tudtuk meg az igazgatótól.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!