Kezdetét vette a tánc


2010-04-24 10:29:07  | cikk: Tóth Tamara  | 


A Jókai Mór Művelődési Központ és az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület közös szervezésében kezdődött el tegnap 19 órakor a színházteremben a IX. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó, melyet 12 évvel ezelőtt az Örökség Gyermekvédelmi Egyesület kezdeményezte azoknak a fiatal táncosoknak, akik a gyermekfesztiválokból már kinőttek, de a felnőtt rendezvényeken még korai lenne a részvételük. A kétnapos találkozón 18 együttes mutatja be műsorát. A szakmai zsűri elnöke Németh Ildikó Harangozó-díjas táncművész, koreográfus. Tagjai: Lévai Péter koreográfus, táncművész, a Magyar Táncművészeti Főiskola adjunktusa, Mihályi Gábor Harangozó-díjas táncművész, koreográfus, a Magyar Állami Népiegyüttes művészeti igazgatója és Kovács Norbert Cimbi koreográfus, örökös Arany sarkantyús táncos. A mai napon hat együttes mutatta be műsorát, külön két-két koreográfiáját. A Homokbödögei Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a székesfehérvári Alba Regia Junior, a győri Lippentő, a Fabatka és Bem Ifjúsági Egyesület, Maglódról és Budapestről, a győri Kiscserókok és a győri Regős együttes mutatkozott be 19 órától a színpadon. A megalapozott jókedv 23 órától táncházzal folytatódik az aulában. Zenél a Fonó népzenei együttes.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!