Keddtől javítják a fő téri utakat


2017-04-14 23:13:59  | cikk: HuHa  | 


Keddtől javítják a fő téri utakat főképe
Április 18-ától, keddtől várhatóan tíz napon át karbantartási, javítási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz a Fő tér útjain. A Korvin utcai ívnél a beszakadt folyókát javítják meg, a Szent István út-Gróf út csatlakozásánál, a Nagytemplom és az Esterházy-kastély közötti szakaszon pedig az elmozdult, eltört térburkoló köveket cserélik és a fugázást pótolják.

Molnár István, a városfejlesztési osztály vezetője a karbantartási munkák kapcsán elmondta, természetes, hogy az idő múlásával az utak állapota romlik, így azok karbantartása, javítása időről időre feladatot jelent. A Fő téren átmenő utak a vártnál nagyobb gépjárműforgalmat bonyolítanak le, az autóbuszok rendkívüli terhelést jelentenek és az is hozzájárul az utak állapotának romlásához, hogy sok gépjárművezető nem tartja be az előírt sebességkorlátozást.
-Amikor az utak állapotán azt látjuk, hogy szükségessé vált a javítás, jelezzük a kivitelezőnek, aki garancia keretében elvégzi azt. A mostani munkák két szakaszt érintenek, a Nagytemplom és a kastély közötti területet és a Korvin utcai ívet – közölte az osztályvezető.

Molnár István városfejlesztési osztályvezető és Vörös László vezérigazgató a helyszínen egyeztetett

Vörös Lászlótól, a kivitelező cég vezérigazgatójától megtudtuk, a munkálatok kedden kezdődnek és várhatóan tíz napig tartanak. Mint mondta, a korábbi karbantartásoknál az volt a probléma, hogy a javítást követően azonnal ráengedték az útra a forgalmat, így a beton nem tudott kellően megszilárdulni, ez pedig azt eredményezte, hogy újra elmozdultak a kövek. Jól bizonyítja ezt, hogy most is azt a néhány tíz térburkoló követ kell javítani, amelyek már korábban is elmozdultak.
-A Korvin utcai ívnél a folyóka süllyedt meg, ott teljes útzár mellett dolgozunk. Ki kell venni a folyóka egy részét, majd a javítás után visszahelyezni a burkolókövekkel együtt. Ez egynapos munka, de megvárjuk a beton kötési idejét és csak utána engedjük rá újra a forgalmat – tájékoztatott a vezérigazgató. Az útjavítás idején a Fő téri becsatlakozásnál teljes útzár lesz, vagyis a Korvin utcáról a Barát utca felé lehet majd közlekedni és a Fő tér felől sem lehet behajtani a Korvin utcai ívre.

A nagy terheléstől ilyen hibák keletkeznek az útburkolaton

Az Esterházy-kastélynál hasonló lesz a helyzet, a javítási munkák egy napig tartanak, aztán nyolc-tíz napot várnak a beton kötésére és csak ezt követően adják vissza a területet a gépjárműforgalomnak. Ezen a szakaszon nem lesz teljes útzár, lámpás forgalomirányítással egy-egy sávon közlekedhetnek majd az autók, de torlódásra számítani kell, így érdemes lesz inkább elkerülni a belvárost a következő időszakban.
Az útjavítási munkák módosítják néhány helyi autóbuszjárat útvonalát is, erről a tömegközlekedési vállalatnál lehet tájékozódni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!