Német szépkiejtésből versenyeztek a Munkácsyban


2017-04-12 20:44:10  | cikk: Babos Petra  | 


Német szépkiejtésből versenyeztek a Munkácsyban főképe
A Pápai Német Kisebbségi Önkormányzat idén is megszervezte a német szépkiejtési versenyt, melynek a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Általános Iskola adott otthont. A versenyen 25 tanuló vett részt a város és a környék általános iskoláiból, illetve a pápai középiskolákból.
A versenyzőket Gőgösné Bakos Adél köszöntötte
- A verseny két fordulóban zajlott. Az első részben egy hozott szöveget olvastak fel a tanulók, majd rövid felkészülési idő után egy számukra ismeretlen szövegrészt kellett a legjobb kiejtésük szerint felolvasni. A diákok Mundart, vagyis anyanyelvi kiejtésben is versenyezhettek. Ebbe a kategóriába idén egy kisdiák, Márkus Péter, az ugodi iskola tanulója jelentkezett - mondta a verseny szervezője, Gőgösné Bakos Adél, aki hozzáfűzte, a zsűri pontozta a helyes kiejtést, a szép beszédet.
Márkus Péter Mundart kategóriában indult
A zsűri tagjai Gerecs Magdalena anyanyelvi zsűri, Jankó Jana, a Türr István Gimnázium német tanára, Kovács Endre Zoltánné nyugalmazott tanárnő és Pillerné Fódi Ilona, a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.
Minden résztvevő oklevelet kapott, a legjobbak értékes könyvjutalomban is részesítette a zsűri.

Képek:

5-6. Osztály 1.helyezett Szegő Roland, Munkácsy
7-8.osztaly 1.helyezett Lőke Eszter, Munkácsy
9-10. Osztály 1.helyezett Varga Rebeka, Petőfi
11-12.osztaly 1.helyezett Domján Ádám, Türr
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!