Versek a Weöresben


2017-04-12 20:20:51  | cikk: ha  | 


Versek a Weöresben főképe

A Pápai Weöres Sándor Általános Iskolában a drámatagozatnak köszönhetően mindig kiemelt jelentőségű volt a költészet napja. Az intézményben évről évre újabb és újabb programokat találnak ki április 11-re, hogy méltóképp tisztelegjenek a versek világa előtt.

Az iskolába érkezőket már kora reggel versek fogadták a bejáratnál. Az épület előtti lépcsőn diákok és szülők olvastak fel kortárs költeményeket, hogy minden tanulónak szép gondolatokkal induljon a napja. A verseket Horváthné Árvai Mária segített kiválasztani a jelentkezőknek.


Nagyszünetben aztán minden diák a tornateremben gyülekezett. Itt a Diákönkormányzat szervezésében láthattak műsort az iskolások. A 8. a osztály tanulói arra vállalkoztak, hogy rapben adják elő József Attila Tiszta szívvel című versét. A formabontó előadás nagy tapsot kapott. Egy rövid vetített képes költő-életrajz következett, majd ismét vers, ismét Jószef Attila. De szeretnék...című költeményét a 4.b-sek mondták el közösen.

Az iskolai szavalóverseny legjobbjai jutottak be a városi megmérettetésre, a műsor záróakkordjaként ők mondták el szabadon választott verseiket - ez volt a verseny főpróbája, s nem csak ez, de maga a megmérettetés is jól sikerült, hisz szép eredményekkel tértek haza a Weöres szavalói.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!