Zene és vers a katolikus iskolában


2017-04-12 19:48:51  | cikk: ha  | 


Zene és vers a katolikus iskolában főképe

A költészet napján számos iskola csatlakozott városi programokhoz, de az intézményekben is kiemelt jelentőségű nap április 11. A Szent István Római Katolikus Általános Iskolában Lengyel Andrea versmondó, valamint Piller Károly s két fia adott ünnepi műsort.

Lengyel Andrea Pápán született, itt járt iskolába, majd a katonaéletet választotta. Több alakulatnál is szolgált, jelenleg Budapesten teljesít szolgálatot. Már a középiskolás évek alatt is érezhető volt humán irányultsága, de komolyan csak 2011 óta foglalkozik versekkel és irodalommal, miután megnyerte az év honvédségi tehetségkutató versenyét. Itt nemcsak a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott fel, elhozta a zsűri különdíját is. A katolikus iskolában elmondta azt a verset is, mellyel akkor nyert, Kozma Andor A karthagói harangok című művét.

Az iskola aulája adott otthont az ünnepi műsornak

Lengyel Andrea most először lépett fel diákközönség előtt, nagyon izgult, de igyekeztek úgy összeállítani a műsort, hogy az általános iskolások számára is élvezhető legyen. Természetesen elhangzott egy József Attila vers is, a Kései sirató, de szavalt például Szabó Lőrinctől is Lengyel Andrea. A katonaként szolgáló hölgy magával ragadó hévvel és habitussal ad elő irodalmi műveket, verseket, hazafias írásokat.

Piller Károly gyakran lép fel együtt Lengyel Andreával, mint mondta, jól tudnak együtt dolgozni. Az alkalomra olyan dalokat válogatott, melyek versalapúak, többek közt Cseh Tamástól, Dinnyés Józseftől, de elhangzott néhány saját szerzemény is. Gondolkodtató, az ünnephez méltő énekeket adtak elő. Piller Károly elmondta, hogy ő nagy József Attila-rajongó, s a dalok közül is azokat szereti, melyeknek van mondanivalója.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!