Emelkedik a házi segítségnyújtás óradíja


2017-04-10 07:07:47  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Emelkedik a házi segítségnyújtás óradíja főképe
Óránként négyszáz forintra emelkedik július elsejétől az intézményi térítési díj, ismertebb nevén a házi segítségnyújtás térítési díja a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulásnál (PÖFT) – erről határoztak az érintett önkormányzatok képviselői a legutóbbi ülésükön.
Eddig óránként 340 forintba került a szolgáltatás, amely mindennapos ügyek intézésére és egészségügyi feladatok ellátására egyaránt kiterjed. A térítési díj emelését elsősorban az évek óta folyamatosan csökkenő normatívák okozták – tájékoztatott Varga Péter, a PÖFT elnöke. Mint mondta, eddig voltak olyan megtakarításai a társulásnak, amiket erre a feladatellátásra tudott fordítani, ám ezek a tartalékok mostanra elfogytak. Ehhez hozzájött a minimálbér-emelés, ami a szociális ellátásban dolgozók jelentős részét érintette a társulásnál. – Tehát a bevételkiesés és a kiadások növekedése megkerülhetetlenül az intézményi térítési díjak emelkedését vonta maga után – mutatott rá Varga Péter.
A 340 forintos összeg szükséges módosítását nagy számolgatás előzte meg, végül a társulási ülésen három javaslat került a jelenlévők elé. A PÖFT elnöke az óránként 400, illetve 658 forintos térítési díjat bocsátotta eredetileg szavazásra, Varga Jenő nemesszalóki polgármester a módosító indítványával pedig 881 forintos díj elfogadására tett javaslatot – utóbbi fedezte volna az egész évre szóló önköltségét ennek a feladatellátásnak. A pápakörnyéki települések képviselői 19 igennel, 8 nem szavazat ellenében az óránkénti 400 forintos intézményi térítési díj mellett tették le voksukat. Varga Péter ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, ez egy rendkívül kedvezményes összeg, amit valószínűsíthetően jövőre újra emelni kell majd.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!