Javítják a hegyi utakat


2017-04-09 12:54:17  | cikk: HuHa  | 


Javítják a hegyi utakat főképe
A múlt évben négy alkalommal végzett útjavítási, karbantartási munkákat a Városgondnokság az Öreghegyben, Kishegyben és Törzsökhegyben, valamint a város murvás utcáiban. Ezt tervezik az idei évben is, az első útjavítási munkák a héten zajlottak. A négy alkalomból kétszer gréderrel és úthengerrel egyengetik az utakat, ott, ahol a csaknem 9 méter hosszú szerelvény elfér, a másik két alkalommal pedig saját gépekkel dogoznak. Bakó István, a Városgondnokság igazgatója úgy fogalmazott, a rendszeres karbantartás előbb-utóbb meglátszik az utakon, javul az állapotuk, annak ellenére, hogy sosem lesznek olyan minőségűek, mint az aszfaltos felületek. Most egyébként kicsit könnyebb dolguk van, mint múlt évben, hiszen a hideg, csapadékmentes tél nem tudott annyi kárt okozni a murvás felületeken.

A gréder egyenletessé és megfelelő lejtésűvé teszi a murvás utakat

Az Öreghegy, Kishegy és Törzsökhegy útjaival csütörtökre végeztek, dolgoztak többek között a Malom, Felső, Alsó úton, a Birsalma és Gödrös úton, a Geszetenye utcában, a Teveli és Gyimóti utat összekötő szakaszon, de javítottak a Várkertfürdő előtti parkoló és a Fenyves utca állapotán is. A város murvás utcáit is érinti a javítás, így a Kőrösi és Csoknyai utcát és a Bocsor utca környékét. Ahol pedig a gréder nem fér el, ott hétfőtől a Városgondnokság saját gépeivel egyengeti ki az utakat – tudtuk meg Buics Lajos kommunális részlegvezetőtől.

Zsegraits Gyula, Bakó István és Buics Lajos a kishegyi útjavításnál egyeztetett

Az utak karbantartásában a hegyekben élők is partnerek – mondta el Bakó István, hiszen többen kérték, főleg az Öreghegyben, hogy néhány köbméter murvát szállítsanak ki a területre és a kisebb kátyúkat a lakók rendbe teszik.

Ez a közös felelősségvállalás a tapasztalatok szerint jól működik, ilyen igénnyel már a városrész önkormányzati képviselőjéhez is fordultak a lakók – tudtuk meg Zsegraits Gyulától.
-A hegyekben élők figyelemmel kísérik ezeket a javításokat, vannak pozitív visszajelzések, de amikor újra leromlik az utak állapota, azt is jelzik a lakók. Ez a rendszeres karbantartás segíti, hogy könnyebben közlekedjenek – fogalmazott a képviselő.

A Városgondnokság nemcsak a murvás utak javítását végzi el, hamarosan megkezdődik a meleg aszfaltos kátyúzás is az aszfaltos utcákon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!