Egy órán belül rendőrkézre kerültek az idős nőt kifosztók


2017-04-09 12:00:03  | cikk: HuHa  | 


Egy órán belül rendőrkézre kerültek az idős nőt kifosztók főképe
A bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a pápai nyomozók azt a két helyi férfit, akik kifosztottak egy 91 éves asszonyt Pápán. Dr. Nagy Ákos, a Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője arról tájékoztatott, április 3-án kapták a bejelentést a hölgy rokonától, mely szerint két ismeretlen csengetett be az asszonyhoz, s míg az egyik elterelte a figyelmét, a másik több tárgyat eltulajdonított a néni ingatlanáról. A tettesek egy villanybojlert, gázpalackot, rádiósmagnót és egy falra szerelt feszületet zsákmányoltak. Az idős asszony észre sem vette, hogy bűncselekmény áldozatává vált, a rendőrséget az őt meglátogató rokona értesítette.
-A környéken élők körében folytatott adatgyűjtés segítségével villámgyorsan sikerült beazonosítanunk a tetteseket, akiket egy órán belül elfogtunk és előállítottunk a kapitányságra – idézte fel a sikeres nyomozást az alezredes. A jelenleg is folyó eljárás során kiderült, hogy a két férfi vádolható azzal a korábbi bűncselekménnyel is, melyet ugyanebben az utcában követtek el. Akkor a kerítésen bemászva, fém alkatrészeket, trafókat tulajdonítottak el.

A gyanúsítottak jelenleg házi őrizetben vannak, ellenük kifosztás bűntette miatt folyik az eljárás. Információink szerint az elkövetők azok a Kisfaludy utcai férfiak, akiknek a rendzavaró viselkedése miatt a lakókörnyezetükben élők már többször panaszt emeltek a rendőrségen és a városházán.

Dr. Nagy Ákos a mostani bűncselekmény kapcsán arra figyelmeztetett, különösen az időseknek kell bizalmatlannak lenniük az idegenekkel szemben. Nem szabad beengedni őket az otthonukba, mindig ellenőrizni kell, ki miért érkezett. Ha az idegen azzal érkezik, hogy valamelyik közműszolgáltatótól jött és pénzt hozott, legalább egy igazolványt kérjenek tőle és fogadják fenntartással az elmondottakat, hiszen a közműszolgáltatók sosem visznek házhoz készpénzt.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!